tomaszsw6 Opublikowano 26 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Witam, Na wstępie chciałem powiedzieć, że jest to zwykłe ostrzeżenie, jeżeli wybrałem zły dział - proszę o przeniesienie, natomiast wolę, aby tematu nie usuwano, ponieważ może się to komuś przydać. Wczoraj wieczorem (25.02.2017) na Steam dodał mnie koleś z nickiem Sharkyz. Napisał mi, że chciałby trochę rozreklamować swoją stronę, csgobwin .net (nie wchodzić pod żadnym pozorem) i zapytał, czy mógłbym dodać jej nazwę do nicku. Powiedział mi, że jeśli chcę coś za reklamę - może dać mi wygrać raz na tej stronie bo jest adminem. Aby udowodnić, że jest - kazał mi wskazać jakąś osobę, aby wygrała - wskazałem osobę z najmniejszym procentem i... wygrała. Oczywiście się podnieciłem, a że miałem (miałem) odpowiednie skiny (potrzeba co najmniej 20$) - postanowiłem się zgodzić. W międzyczasie, kiedy leciał czas do końca rundy koleś napisał mi, żebym zobaczył punkt w FAQ (zasadach strony), który mówi, że jeżeli chce się wypłacić skiny, trzeba WYGRAĆ co najmniej 2 razy, jeżeli jest się na stronie pierwszy raz. Wygrałem 500$ mając 4% szans. Dopiero po sytuacji z FAQ zacząłem coś podejrzewać (żałosne to było, wiem). Kazałem mu poczekać10-15 min, bo muszę gdzieś pójść. Zacząłem obserwować stronę, głównie czat i okazało się, że wiadomości na nim powtarzają się. Gdy zobaczyłem, że nie mogę zobaczyć profili Steam piszących ludzi - zorientowałem się o co chodzi. W znajomych tego gościa znalazłem jeszcze kogoś z nickiem zakończonym na nazwę tej strony. Po chwili zobaczyłem, że napisał on na czacie, że strona to scam i ci wszyscy to boty. Dodałem go do znajomych. Koleś zrobił o tej stronie posta na Reddicie. Gdy powiedziałem o tym Sharkyz'owi - zablokował mnie na Steam z moimi 20$. Pomyślałem po prostu, że warto napisać to tutaj, na Reddicie, jeżeli macie jeszcze jakieś strony to piszcie to tam, przestrzegajcie wszystkich, bo mówię wam - scam jest zrobiony niemalże perfekcyjnie, strona, zwłaszcza z piszącymi na czacie - też jest bardzo przekonująca. Niestety - nie zrobiłem ani jednego screena z rozmowy, czego strasznie żałuję, bo byłyby pewnie pomocne. Dzięki za uwagę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhyNot. Opublikowano 26 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 czyli dałeś się oszukać przez to, że chciałeś wygrać skiny ukradzione innym poprzez manipulowanie %? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszsw6 Opublikowano 26 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Tak naprawdę, to tam nie ma i nie będzie żadnych skinów. To są wszystko boty. Jest to perfekcyjnie ogarnięte i trudno nie dać się nabrać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xStorM Opublikowano 26 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 "Jest to perfekcyjnie ogarnięte i trudno nie dać się nabrać." to Ty chyba dopiero zaczynasz z "hazardem" w cs go ten sposob jest stary jak swiat, ze ludzie jeszcze sie na to nabieraja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaariel Opublikowano 26 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Nie ma to jak okrasc zlodzieja, hehe Regulamin sygnatur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.