Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

C3/4 do C1

Lamusus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy zna ktoś jakąś metodę do przetłumaczenia C3/4 do C1? Czy istnieje jakiś program do tego lub czy mogę w jakiś sposób to obliczyć?

Opublikowano

Pierdolnij sie w leb.... Nie ma czegos takiego i nigdy nie bedzie. C1 jest zawsze C1, C2 jest C2, C3 jest c3, c4 jest c4. Najwyzej co mozesz to rozkodowac pakiet

Opublikowano
Ty chyba nie zrozumiałeś. Chciałbym przetłumaczyć(rozkodować) C3/4 do C1 aby móc ją wysłać.

Ej Lamusie. Ty chyba czytac nie umiesz. C1 is C1, C2 is C2 etc.. To znaczy ze jak rozkodujesz c3/c4 to bedziesz mial c3/c4 + inny result.! Nie mozna zrobic z C3 na C1 noobzor!

Opublikowano

To ja postaram sie pojasnic :)

Chodzilo Ci pewnie aby wyslac C3 na server i jak sam zauwazyles - nie da rady.

Z C3 nie zrobisz C1 bo tutaj nie chodzi o hexy tylko samo C3 to tak jakby naglowek tego pakietu, ktory ma inne zadanie niz C1. Dobrze kombinujesz ale nie tedy droga :P

Powinienes poszukac raczej sposobu na wyslanie pakietu C3 bo pewnie o to Ci chodzilo.

Pozdrawiam

Opublikowano

Tak Karolinko o to mi chodziło jak wysłać C3. Zauważyłem że można tylko C1 wysyłać więc myślałem że można przetłumaczyć. Znacie jakiś sposób?

Opublikowano
Tak Karolinko o to mi chodziło jak wysłać C3. Zauważyłem że można tylko C1 wysyłać więc myślałem że można przetłumaczyć. Znacie jakiś sposób?

Zadny z public hackow nie może wysłać C3/C4 :) Powiedz co Ty chcesz tak wysłac? ^^

Opublikowano

kombinuje z dupe zapewnie ;) wkoncu ilu juz tych kombinatorow jest.. nie wiem poco sie tak meczyc skoro ta gra i tak upadla ;) a dziwi mnie jeszcze jedna rzecz.. ludzie zmienili glowna valute z blessow na soule a soule raczej tez idzie dupowac x]

2006-2010

Opublikowano
A z mniej publicznych hacków? Jakiś algorytm znacie?

nikt nie zna... a jesli zna to nei powie / napisze ... nei ma sensu ciagnac temat...

Opublikowano

Tez to przerabialam :P

Jesli chodzi o dupe to nie przez C3. Czemu wszyscy uparli sie na to dupowanie?

Zalozmy ze tez Ci sie poszczesci. I co dalej? Wystawisz aukcje na allegro ze sprzedasz blessy za 1 gr? kupisz max set by poswiecic przed noobkami? Predzej czy pozniej dojdziesz do wniosku ze masz all i przestanie Cie to juz cieszyc.

Jezeli jednak interesujesz sie naprawde pakietami C3 to nie rezygnuj z nich tylko pomys jaka zabawe da ich wykorzystanie. Np branie buffa od npc na 400 lvlu albo mulltiple hit przy uzyciu novy :D

Mozliwosci jest znacznie wiecej, a przeceiz w tej grze zawsze chodzilo o zabawe :)

Pozdrawiam

Opublikowano
Tez to przerabialam :P

Jesli chodzi o dupe to nie przez C3. Czemu wszyscy uparli sie na to dupowanie?

Zalozmy ze tez Ci sie poszczesci. I co dalej? Wystawisz aukcje na allegro ze sprzedasz blessy za 1 gr? kupisz max set by poswiecic przed noobkami? Predzej czy pozniej dojdziesz do wniosku ze masz all i przestanie Cie to juz cieszyc.

Jezeli jednak interesujesz sie naprawde pakietami C3 to nie rezygnuj z nich tylko pomys jaka zabawe da ich wykorzystanie. Np branie buffa od npc na 400 lvlu albo mulltiple hit przy uzyciu novy :D

Mozliwosci jest znacznie wiecej, a przeceiz w tej grze zawsze chodzilo o zabawe :)

Pozdrawiam

Omg, ja dalej bede przy zdaniu ze Hack Userzy to nooby. Nie wezmiesz buffa na 400 lvlu od NPC! Jest sprawdzanie lvlu po stronie servera!. Multihit przy novie hahahahaha.... Jak masz zamiar to zrobic??

Opublikowano
Omg, ja dalej bede przy zdaniu ze Hack Userzy to nooby.

No to ladnie poleciales teraz wszystkim usera tutaj ;)

Multihit przy novie hahahahaha.... Jak masz zamiar to zrobic??

Nova to wlasnie jeden z rodziny pakietow, o ktorych tutaj mowa.

Dla przykladu wykorzystanie pakietu C1 odpowiadajacego za zwykly hit np moba hellhound: C1 07 11 90 06 CC 51, kazdy mob danej klasy rozni sie tylko koncowka hex'a.

To samo dotyczy innych graczy mozna ich atakowac (nawet z safe zone) np: C1 07 11 82 2E E4 7E.

Jesli chodzi o multihita to raczej logiczne ze zapetlasz* wysylanie takiego pakietu.

* mniej ambitni beda naciskac w kolko aby wyslac ten pakiet, a bardziej ambitni wrzuca to np w for'a :)

Ktos zapyta jaki jest wogole sens tych tematow tutaj?

Sens jest wtedy gdy ktos sie czyms podzieli.

Opublikowano
No to ladnie poleciales teraz wszystkim usera tutaj ;)

Nova to wlasnie jeden z rodziny pakietow, o ktorych tutaj mowa.

Dla przykladu wykorzystanie pakietu C1 odpowiadajacego za zwykly hit np moba hellhound: C1 07 11 90 06 CC 51, kazdy mob danej klasy rozni sie tylko koncowka hex'a.

To samo dotyczy innych graczy mozna ich atakowac (nawet z safe zone) np: C1 07 11 82 2E E4 7E.

Jesli chodzi o multihita to raczej logiczne ze zapetlasz* wysylanie takiego pakietu.

* mniej ambitni beda naciskac w kolko aby wyslac ten pakiet, a bardziej ambitni wrzuca to np w for'a :)

Ktos zapyta jaki jest wogole sens tych tematow tutaj?

Sens jest wtedy gdy ktos sie czyms podzieli.

Droga Karolinko!

Nie masz żadnego pojęcia o tym co piszesz. Ok dałaś pakiety ale co z tego? Hit Packet C1 ofc Encoded :) W nim znajduje ID Mooba którego spotkałaś. :)

Nie zrobisz hacka na nove. Tam jest tylko polecenie 'zacznij ładować' i 'walnij' te pakiety C3 nie zawierają ID Mooba i są zwane bardziej area attacks. Czyli obszarowe :)

Opublikowano
Chodziło mi o używanie skilli SMa na BK. Czy nikt nie zna żadnego algorytmu lub programu?

Od razu Ci powiem ze to nie działa żebyś sobie nadziei nie robił :) Algorytm jest na mpc com :)

Opublikowano
Droga Karolinko!

Nie masz żadnego pojęcia o tym co piszesz.

No tak bo przeceiz znasz mnie doskonale jak i moja wiedze.

Skoro wyciagasz takie wnioski z moich postwow to ja tez wyciagne :P

Ok dałaś pakiety ale co z tego?

To ze polowa uzytkownikow tego forum nie rozumie jak to dziala i jak zauwazyles nie wszyscy tutaj wchodza po to by sciagnac nowego hacka.

W nim znajduje ID Mooba którego spotkałaś. :)

Moglabym Cie tutaj zacytowac, ze rowniez nie masz pojecia o czym piszesz :P

Napotkane moby nie generuja takich pakietow. Ta paczka to pojedynczy hit danego moba o danym hexie.

Odpowiem zanim zadasz to pytanie :)

Fakt ze z masowym killem malo to ma wspolnego. Ale latwo to wykorzystac na mobach ktore tak szybko nie padaja np Kundun.

Jeszcze moje takie jedno spostrzezenie ma nieco inna koncowke hex'a i co ciekawsze nadal obrywa z wczesniej wyslanego pakietu :)

Opublikowano
No tak bo przeceiz znasz mnie doskonale jak i moja wiedze.

Skoro wyciagasz takie wnioski z moich postwow to ja tez wyciagne :P

To ze polowa uzytkownikow tego forum nie rozumie jak to dziala i jak zauwazyles nie wszyscy tutaj wchodza po to by sciagnac nowego hacka.

Moglabym Cie tutaj zacytowac, ze rowniez nie masz pojecia o czym piszesz :P

Napotkane moby nie generuja takich pakietow. Ta paczka to pojedynczy hit danego moba o danym hexie.

Odpowiem zanim zadasz to pytanie :)

Fakt ze z masowym killem malo to ma wspolnego. Ale latwo to wykorzystac na mobach ktore tak szybko nie padaja np Kundun.

Jeszcze moje takie jedno spostrzezenie ma nieco inna koncowke hex'a i co ciekawsze nadal obrywa z wczesniej wyslanego pakietu :)

Po pierwsze to Hit packet C1 jest kodowany. Po Drugie nie ma sensu wysyłać na 'ślepo' pakietów. Lepiej zrobić obsługę 'meet monster' i atakować mooby które są na liście. Masz własnego hacka? Raczej wątpię :)

Opublikowano

Pierwszy raz napisales cos co jest pomocne (brz urazy) :)

Faktycznie funkcja sprawdzajaca mogla by to zautomatyzowac i tak powstalby autokill.

Jesli chodzi o hacka. To nie jest to wiekszym problemem napisac takie funkcje w c++.

Dlaczego z gory zakladasz ze nikt inny nie moze miec o tym pojecia?

Moze troche zlosliwie ale tak czy inaczej dzieki za sluszna uwage :P

Opublikowano
Pierwszy raz napisales cos co jest pomocne (brz urazy) :)

Faktycznie funkcja sprawdzajaca mogla by to zautomatyzowac i tak powstalby autokill.

Jesli chodzi o hacka. To nie jest to wiekszym problemem napisac takie funkcje w c++.

Dlaczego z gory zakladasz ze nikt inny nie moze miec o tym pojecia?

Moze troche zlosliwie ale tak czy inaczej dzieki za sluszna uwage :P

Jeszcze wrócę do słania tych Hit Packets :P. Wysyłanie ich (mówię o autokillu) na ślepo będzie dawało większą szanse na DC :) Ale tak czy siak Autokill Skill i NonSkill już na globalu nie działa :) Jest fajnie ograniczony :)

Nie zakładam z góry ze nikt inny nie może mieć o tym pojęcia, sam znam kilka osób które piszą hacki, w tym nawet paru polaków ;)

Napisać funkcje to nie problem, gorzej jest odczytać wszystkie informacje z pakietów, jest to bardzo czasochłonne. Załóżmy Mail Send Pakiet. :)

Jest zabójczo długi i jeszcze zmienia sie jego długość i 1 bajt od zależności ilości znaków. Albo Guild Members List Packet :) To już łatwiejsze ;)

Opublikowano

dex aka noobas wie o czym mowi bo juz mi to udowodnil a jesli chodzi o takie rzeczy jak nova na BK to ta.. ale co z tego ze zrobisz nove pakietami skoro dmg nie zadasz? nie wiem czemu jeszcze meczycie sie z tym wszystkim skoro globalny server tej gry i tak zgona zaliczyl ;) ja juz gram w to z 4 lata tzn. gralem i kiedys tez pelno haxow zasowalo lecz kiedys to sie nikt tym nie przejmowal bo byl klimat w grze a zen bugi, dupe ery i tak webzen radzil sobie z nimi, ciekaw jestem jak jest na mu china ktory prowadzi webzen ;)

2006-2010

Opublikowano
dex aka noobas wie o czym mowi bo juz mi to udowodnil a jesli chodzi o takie rzeczy jak nova na BK to ta.. ale co z tego ze zrobisz nove pakietami skoro dmg nie zadasz? nie wiem czemu jeszcze meczycie sie z tym wszystkim skoro globalny server tej gry i tak zgona zaliczyl ;) ja juz gram w to z 4 lata tzn. gralem i kiedys tez pelno haxow zasowalo lecz kiedys to sie nikt tym nie przejmowal bo byl klimat w grze a zen bugi, dupe ery i tak webzen radzil sobie z nimi, ciekaw jestem jak jest na mu china ktory prowadzi webzen ;)

Na Mu China to webzen gra na hackach. Nie no zartuje :) Nova na Dk? To tylko animacja rotate packiet c1 ;P

Opublikowano

Widze ze bardzo od tematu odbiegliscie. Nie chodzi mi o żadną nove dla DK. Tylko o algorytmy/programy rozkodowujące/kodujące C3/C4.

Opublikowano
Widze ze bardzo od tematu odbiegliscie. Nie chodzi mi o żadną nove dla DK. Tylko o algorytmy/programy rozkodowujące/kodujące C3/C4.

Well jakbys czytal posty co Ci ludzie na mpc.com odpisali to dawno bys juz to mial... Szukaj hitmana postow tam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...