Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanko w sprawie zakupu BungeeCord'a

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie, gdzie najtaniej i najlepiej zakupic BungeeCorda ktory bez problemow utrzyma mi 200 osob w gre wchodza vps tylko prosze o doradztwo np. Ile potrzebuje gb ramu na te 200 osob bungeecordowych

Pozdrawiam

Opublikowano

TitanAxe oferuje Tobie łatwą instalację serwera BungeeCord, jego konfigurację przez panel itd, nie rozumiem Twojego pytania do końca, chcesz mieć 200 osób na lobby czy ogólnie na wszystkich serwerach, Bungee jest bardziej zasobożerny jeżeli chodzi o cpu, a nie o pamięć operacyjną. Uważam, że na lobby wystarczy Tobie do płynnego działania około 3-4GB ramu

CAMDNAx.png

Opublikowano

LVLup.pro VPS KVM 2GB
to na bungee, stronę, ts - uciągnie, polecam zainstalować Waterfall, jest to zoptymalizowany Bungee.
Do tego mogę polecić OpenVZ 8GB na którym z 2 serwery postawisz albo np. 2 openvz po 2 serwery po 50 slotow, polecam paperspigot (zoptymalizowany spigot).

bannergif.gif

Opublikowano

@up szukam oferty tylko pod bungee

Tylko, że u nich możesz skorzystać z połączenia serwera spoza ich oferty z tego co pamiętam jak się bawiłem w "Minecrafty"

CAMDNAx.png

Opublikowano

Lvlup VPS lub jeśli chcesz ofertę BungeeCord, to Enderchest.

Problem polega tylko na zabezpieczeniu potem serwerów spiętych z Bungee, bo nie masz dostępu do iptables, więc zdecydowanie polecam kupno VPS'a. ;)

5465845486.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...