Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki serwer się przyjmie i będzie w miarę popularny?

Jaki serwer się przyjmie??  

3 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki typ serwera się przyjmie/na jaki oczekujesz? (wielokrotny wybór)

• EasyHC (bez itemshopów, w sklepie tylko vip z niewielkimi bonusami)
      0
    • EasyHC (z itemshopem, i vipem)
      0
    • MediumHC/Hardcore z krótkimi banami
      0
    • Freebuild (działki w "mieście" - jak za dawnych czasów)
    • Freebuild/survival (claimowanie terenu w dowolnym miejscu na mapie)
  2. 2. Wersja gry?

• 1.7.10
      0
    • 1.8
      0
    • 1.9
      0
    • 1.10
      0
    • 1.11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak, zdaję sobie sprawę że to kolejny tego typu temat w tym subforum, ale tutaj chodzi o coś innego...

Mianowicie, mam już wykupiony serwer i mogę zrobić z nim co chcę...

OXSiK1F.png

... mam już serwer do klocków i podstawową część pluginów napisaną (obecnie przygotowany na bycie easy/medium/hardcore bez zająknięcia, i mogę tylko wygenerować całą mapę i go otworzyć choćby za 15 minut)...

y8aVnbf.png

... ale nie mam pomysłu co tu postawić, i pod kogo. Ostatnio serwer do Minecrafta hostowałem bite 3-4 lata temu, więc nie jestem "na bieżąco" z obecnymi trendami (no, oprócz mody na "izihace").

Stąd zwracam się do społeczności forum - powiedzcie mi na jaki serwer czekacie, czego od niego oczekujecie, i co na nim widzicie. Otwarty jestem na każdą propozycję która pozwoli mi opłacić serwer z miesiąca na miesiąc (tzn. z opcją jakiegokolwiek samo-utrzymania) - niezależnie od trybu. Chcę jednocześnie postawić serwer na którym różni ludzie będą wesoło spędzać czas, i taki który nie będzie kosztował mnie ogromnej kasy z własnej kieszeni co miesiąc.

Jeżeli pojawi się jakiś tryb nieobecny w ankiecie na górze postu - piszcie, a takową opcję dodam.

Oprócz tego, jeżeli ktoś jest zainteresowany pomocą z serwerem (w charakterze reklamy) to jak najbardziej zapraszam do współpracy - jestem otwarty na negocjacje w sprawie tego co otrzymacie na serwerze w zamian za pomoc, dopóki nie będzie to sprawiało problemów graczom (nie mogę dać czegoś typu dostęp do /gamemode) jest to jak najbardziej możliwe.

W obecnym "wydaniu" serwer jest na wersji gry 1.8.8 (i jej chcę się trzymać + popchnąć społeczność Minecrafta do przodu z zastanego i zlagowanego 1.7.10) - nie widzę problemu żeby pójść dalej niż 1.8 (1.9+) ale średnio chcę wracać poniżej 1.8 (1.7.10 jest be)

Jeżeli ktoś chce obejrzeć serwer w jego obecnej formie (jest jak najbardziej grywalny, i już byli na nim gracze przez ostatni tydzień, potworzyli gildie itd) to mogę udostępnić IP, i dodać do whitelisty na PW - tutaj (na MPC) lub na Steamie (pod avatarem macie identyfikator, lub można kliknąć tutaj)

Proszę o pomoc, i zapraszam do dyskusji :)

Opublikowano

Czyli jestem naiwny, myśląc że dobrze dopracowany serwer rozpowszechni się między graczami na zasadzie zapraszania się nawzajem?

Opublikowano

Na serwerach MC jest bardzo duża rotacja graczy. By zapewnić sobie stałą liczbę graczy, należy mieć kilka dobrych źródeł reklamy. Sama poczta pontoflowa aż tak dobrze nie działa. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...