Skocz do zawartości

Windows się nie ładuje


budzik2013

Rekomendowane odpowiedzi

Pewnie system padł. Zrób reinstall'a.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

 Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

Pewnie system padł. Zrób reinstall'a.

Próbowałem ale tez sie nie da załaduje sie trochę i staje.

 

Wysłane z mojego GT-S7275R przy użyciu Tapatalka

 

 

Jak zrobiłeś reinstall'a? Ściągnąłeś ISO i zainstalowałeś ponownie system?

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

 Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Pewnie nie przełączył kontrolera dysku z AHCI na IDE, częsty problem przy instalacjach windowsa.

Po instalacji uaktualnieniach i wgraniu sterowników można zmienić na stan poprzedni.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Przełączyłeś na IDE tak jak kolega wyżej proponował? Jak to nie pomoże, to sprawdź dysk.

Wszyscy się chwalą, to i ja się pochwalę:

 

PC:
  CPU: 
Intel Core i7 6700K @ 4.5GHz
  COOLER: SilentiumPC Fortis 3 v2
  MOBO: MSI Z170A-G43 Plus
  RAM: 2x8GB HyperX Fury Black 2400MHz CL15
  GPU: Palit nVidia GeForce GTX1070 JetStream @ 2012MHz/4004MHz
  AUDIO: AIM SC808
  SSD: Goodram Iridium Pro 240GB
  HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB 
  PSU: SilentiumPC Enduro FM1 550W
  CASE: SilentiumPC Pax M70 Pure Black v2
  OS: Windows 10 Pro 64bit

PERYFERIA:
  Monitor: 
Eizo EV2450
  Audio: Technics SA-AX540 + Altus 110 (modyfikowane) + Superlux HD681EVO + Brainwavz M1
  Klawiatura: SPC Gear GK530 RGB Kalih Brown
  Mysz: A4Tech Bloody Blazing A90
  Podkładka: A4Tech Bloody B-081 
  Gamepad: Microsoft Xbox One Wireless Controller + Asus BT400
  Drukarka: Brother MFC-7460DN
  Kamerka: Logitech C270

LAPTOP:
  Model: 
Lenovo ThinkPad X230
  CPU: Intel Core i5 3210M @ 2,5GHz
  GPU: Intel HD4000
  RAM: 2x4GB Samsung 1600MHz
  SSD: Samsung PM830 128GB
  SCREEN: 1366x768 IPS, matowy
  3G: Ericsson H5321 gw
  BATTERY: Lenovo 9 Cell Extended Life Battery 44++

 
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jak to nie instalowałeś skoro sam piszesz że INSTALOWAŁEŚ i masz to samo ? 

 

XP się raczej nie odzyskuje i nie naprawia  w razie problemu z systemem zwłaszcza jak to problem z rejestrem. Jak chcesz to sobie próbuj ratować bo można po kilku godzinach dojść dopiero  do rozwiązania zamiast w 30 minut postawić nowy system. 

 

Jeśli ciągle problem występuje nawet po instalacjach nowych to tylko problemy ze sprzętem i wymiana uszkodzonej części. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jak to nie instalowałeś skoro sam piszesz że INSTALOWAŁEŚ i masz to samo ?

 

XP się raczej nie odzyskuje i nie naprawia w razie problemu z systemem zwłaszcza jak to problem z rejestrem. Jak chcesz to sobie próbuj ratować bo można po kilku godzinach dojść dopiero do rozwiązania zamiast w 30 minut postawić nowy system.

 

Jeśli ciągle problem występuje nawet po instalacjach nowych to tylko problemy ze sprzętem i wymiana uszkodzonej części.

Powiem Ci że nie udzielaj się skoro nie rozumiesz do końca o co chodzi.

 

Wysłane z mojego GT-S7275R przy użyciu Tapatalka

 

 

Jak to nie instalowałeś skoro sam piszesz że INSTALOWAŁEŚ i masz to samo ?

 

XP się raczej nie odzyskuje i nie naprawia w razie problemu z systemem zwłaszcza jak to problem z rejestrem. Jak chcesz to sobie próbuj ratować bo można po kilku godzinach dojść dopiero do rozwiązania zamiast w 30 minut postawić nowy system.

 

Jeśli ciągle problem występuje nawet po instalacjach nowych to tylko problemy ze sprzętem i wymiana uszkodzonej części.

Dzięki to raczej dysk :huh:

 

Wysłane z mojego GT-S7275R przy użyciu Tapatalka

 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Przełączyłeś przynajmniej  kontroler dysku na inne ustawienie niż AHCI?  Windows się na tym ustawieniu nie zainstaluje się w starszych wersjach instalki niż XP SP3. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

  • Ostatnio przeglądający forum Windows się nie ładuje   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...