Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bardzo długi czas wchodzenia na serwer

Woxer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.

Mam pewien problem dot. CS:GO, a mianowicie gdy chcę sobie zagrać czy to turniejówke czy to na jakimś serwerze to wejście na niego zajmuje mi minimum! 2-3 min, a były przypadki gdy na turniejowy wchodziłem 6 min po czym dostałem bana za nie dołączenie do meczu 

Wiem, że na forum był podobny temat, ale u mnie to raczej nie jest wina niczego, tylko komputera tzn..

Mam od niedawna komputer nowy co prawda nie maszyna, ale tutaj nie chodzi o FPS bo w niskich w 1024x768 mam min 90 i nie spada (Spec: Pentium G4400, Grafika integra, 4GB DDR4 2133mhz, Dysk WD Blue 250GB 5400rpm z LAPTOPA)

Wracając.. sądzę, że to leży wina po stronie sprzętu, a dokładniej pamięci RAM, albo dysku. Dlaczego?

Po 1. Dysk ma 5400rpm, chociaż kolega ma też 5400rpm, tylko on ma normalny, a nie 2,5' ten z laptopa który mam ja

Po 2. Pamięc RAM - Mam 4GB, ALE system ma do użytku 1.97gb, ponieważ ok 400mb zabiera system (wiadomo nie ma pełnego 4,00 tylko 3,60 coś takiego) + moja integra pobrała ok 1,3 GB z czego zostało +/- 2GB.

Teraz pytanie, najlepiej abym kupił i RAM i Dysk, ale nie będę miał takiego dużego budżetu, żeby kupić dwie rzeczy na raz, więc chcę kupić najpierw to co rozwiąże mój problem, tylko nie wiem co 

Proszę o pomoc, złapkuje każdą chęć pomocy 

qbAFfcA.jpg

Opublikowano

Okej, a co do dysku wrzucam screena z CrystaDiskInfo i jak ktoś ogarnia to może mi powiedzieć czy coś jest nie tak, bo ja jestem w tym zielony.

post-1395827-0-21121300-1488017816.jpg

qbAFfcA.jpg

Opublikowano

dysk nie powala , ale jest okey. Brakuje Ci karty przez co integra używa dużo ramu... W twoim przypadku karta by pomogła RAM jest dobry nie trzeba Ci więcej .

Poszukaj na OLX w twoim regionie jakiegoś GTX'a 460-660nawet lub jakiegoś radeona , zależy od budżetu.

Opublikowano

Będę miał może 150 zł, więc musiałbym dołożyć kolejne 50, aby kupić takiego GTX 550ti, proszę o ocene:

https://www.olx.pl/oferta/karta-graficzna-asus-geforce-gtx-550-ti-550ti-CID99-IDklYgK.html#bba99847f9

jak to jest gówno, szukaj radeona 7770 1gb

Człowieku.. Po 1. 7770 jest droższy..

Po 2. Nie będę zawracał sobie dupy w zamawianie jej i jeszcze mieć ryzyko, że nie działa.

Po 3. Nie mam tylu pieniędzy

qbAFfcA.jpg

Opublikowano

Będę miał może 150 zł, więc musiałbym dołożyć kolejne 50, aby kupić takiego GTX 550ti, proszę o ocene:

https://www.olx.pl/oferta/karta-graficzna-asus-geforce-gtx-550-ti-550ti-CID99-IDklYgK.html#bba99847f9

Po 2. Nie będę zawracał sobie dupy w zamawianie jej i jeszcze mieć ryzyko, że nie działa.

a 190zl to za 550 ti mozesz dac? jak to jest warte max 150zl :D

po 2. hd 7770 da sie znalezc od 150 do 200zł.

po 3. z tym 550 ti jest wieksze ryzyko ze karta nagle nie bedzie dzialac

po 4. hd 7770 jest jakies 40% wydajniejszy od tego kastrata

Opublikowano

a 190zl to za 550 ti mozesz dac? jak to jest warte max 150zl :D

po 2. hd 7770 da sie znalezc od 150 do 200zł.

po 3. z tym 550 ti jest wieksze ryzyko ze karta nagle nie bedzie dzialac

To, że masz pewnie w swoim PC 1070 to kozak jesteś...

Temat można zamknąć bo nie chce mi się pisać z takimi ludźmi, a reszcie dziękuję za sensowne odpowiedzi i za pomoc polecą plusiki.

qbAFfcA.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...