G0DF4TH3R Opublikowano 24 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 Cześć. Mam małe pytanko. Muszę wysłać SMS Premium coś na zasadzie waluty Premium w różnych grach. W Polsce kosztuje on 30PLN, a już w innych krajach jest o wiele taniej po przeliczeniu na złotówki. Pamiętam, że w różnych gierkach by mieć więcej za mniej robiło się takie manewry ze zmianą kraju przy doładowywaniu konta. Na stronie mam podanych kilkadziesiąt numerów i wiadomości jakie mam wysłać w tym premium sms. I teraz mam pytanie. Czy jeżeli mam polski numer, kartę zarejestrowaną w Polsce i na koncie złotówki i wyślę z terenu Polski wiadomość pod numer, pod który na przykład mają wysyłać Ukraińcy to zostanie mi odebrana kwota w PLN o równowartości tych hrywn, które musiałem zapłacić czy pełne 30PLN tak jakbym wysyłał na numer przeznaczony dla Polaków? Pozdrawiam. Miłego dnia Odnośnik do komentarza
Ktosiu Opublikowano 24 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 Nie możesz tak, kup sobie kartę z kraju jakiego chcesz. Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz. Odnośnik do komentarza
G0DF4TH3R Opublikowano 25 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Nie możesz tak, kup sobie kartę z kraju jakiego chcesz. Masz może jakieś źródło, skąd mogę kupić takową kartę? Bo na allegro widzę same polskie, ewentualnie jakieś niemieckie, amerykańskie, brytyjskie z darmowymi minutami i internetem. I czy jak dany kraj powiedzmy ma operatora Vodafone to ja mając kartę też z Vodafone, tylko, że kupioną w Polsce, dam radę wysłać tego sms na tańszy numer? Miłego dnia Odnośnik do komentarza
Ktosiu Opublikowano 25 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Nie można katy polskich operatorów użyć za granicą, jeśli można to zawsze wyjdzie więcej opłaty z powodu przewalutowania. Zresztą tobie się tylko wydaje że jest tańsze bo nie bierzesz pod uwagę kursy walut które się zmieniają codziennie. Najtaniej zawsze wychodzi kupić przez paypal albo zapłacić z konta/kartą. Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz. Odnośnik do komentarza
G0DF4TH3R Opublikowano 25 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 120 leków, lub 50 hrwyn albo 1 euro nie równa się i nigdy nie będzie równało się 30 złotym. Jest to o wiele o wiele taniej. Kwestia tego, ile sobie liczą za przewalutowanie. Miłego dnia Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.