smierc6 Opublikowano 23 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 Witam, ma pytanie odnośnie problemu z którym borykam się od kilku dni. Nie potrafie napisać programu (lub z któryś z plików _ImageSearch jest uszkodzony czego nie jestem w stanie stwierdzić). Wie ktoś może co może być przyczyną błędów? Załącznik z plikiem ImageSearch.rar (Au.3 + dll) [Wypakowane w folderze Include z programem ] ( Typ Systemu: 64 bitowy) Program który nie daje żadnej odpowiedzi zwrotnej: #include <ImageSearch.au3> HotKeySet("{F7}", "Start") HotKeySet("{ESC}","Stop") $X = 0 $Y = 0 $X1 = 0 $Y1 = 0 Func Start() While 1 $Search1 = _ImageSearch('123.bmp',0,$X1,$Y1,10) If $Search1 = 1 Then MouseMove($X, $Y,5) MouseClick("Left") ElseIf $Search1 = 1 Then MouseMove($X1, $Y1,5) MouseClick("Left") EndIf Sleep(200) WEnd EndFunc Func Stop() Exit EndFunc While 1 Sleep(200) WEnd ImageSearch 64 bit.rar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawellek Opublikowano 23 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 2 razy sprawdzasz czy obrazek zostal znaleziony. If $Search1 = 1 Then ... ... ElseIf $Search1 = 1 Then Powinno tam byc: If $Search1 = 1 Then MouseMove($X, $Y, 5) MouseClick("Left") ConsoleWrite("Found" & @CRLF) Else MouseMove($X1, $Y1, 5) MouseClick("Left") ConsoleWrite("Not found" & @CRLF) EndIf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smierc6 Opublikowano 23 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 Fakt faktem mój błąd. Skopiowałem nie ten plik. (Napisałem już kilka tych programów sprawdzających żaden nie działa). Po poprawce #include <ImageSearch.au3> HotKeySet("{F7}", "Start") HotKeySet("{ESC}","Stop") $X = 0 $Y = 0 $X1 = 0 $Y1 = 0 Func Start() While 1 $Search1 = _ImageSearch('123.bmp',0,$X1,$Y1,10) If $Search1 = 1 Then MouseMove($X, $Y, 5) MouseClick("Left") ConsoleWrite("Found" & @CRLF) Else MouseMove($X1, $Y1, 5) MouseClick("Left") ConsoleWrite("Not found" & @CRLF) EndIf WEnd EndFunc Func Stop() Exit EndFunc While 1 Sleep(200) WEnd Wciąż ten sam komunikat który nic nie zwraca. Ani error ani żadnej komenty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wasta Opublikowano 23 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 Tu masz mój stary post z opisem ImageSearch.au3 (v.3.0), Może ci się przyda: http://www.mpcforum.pl/topic/1586178-pro%C5%9Bba-o-poprawienie-bota/#entry13381435 Przyczyną może być uszkodzony DLL (sam tego doświadczyłem i opisałem w tym post'cie), albo źle przygotowany obrazek testowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smierc6 Opublikowano 23 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 Próbowałem już kilkunastu róznych DLL'ów. Prześledziłem już wasze wypowiedzi na tym forum ale żadna z nich mi niestety nie pomogła. Obrazek zapisany w bmp (24-bit). Być może jest on źle przygotowany. Dołączam obrazek testowy (jest to ikonka programu Google Chrome). https://zapodaj.net/images/5f5bb903af66b.bmp Dzięki za zainteresowanie i pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawellek Opublikowano 24 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 http://www8.zippyshare.com/v/WgvgsKiG/file.html Jak dalej nie bedzie dzialac to po prostu zwieksz tolerance (ostatni parametr). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smierc6 Opublikowano 24 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 Ok, udało się i zaczęło działać. Dzięki wielkie za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.