Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

MD5+Salt DeCrypter

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niestety, ale nikt tutaj na forum (a nawet na świecie) nie ma takiego kodu :c (zwłaszcza w C# :D )

Md5 jest funkcją skrótu, a nie funkcją szyfrującą, więc jedynym sposobem na odnalezienie oryginalnego tekstu jest generowanie po kolei hashów (albo oczywiście korzystania z ogromnych baz już wygenerowanych) i porównywanie ich do tego oryginalnego.

Tubady aka Chopey

❱❱❱❱ [Android] CS:GO Smoke Center ❰❰❰❰

Nie cheatuję.
Tubady.png

Opublikowano

Niestety, ale nikt tutaj na forum (a nawet na świecie) nie ma takiego kodu :c (zwłaszcza w C# :D )

Md5 jest funkcją skrótu, a nie funkcją szyfrującą, więc jedynym sposobem na odnalezienie oryginalnego tekstu jest generowanie po kolei hashów (albo oczywiście korzystania z ogromnych baz już wygenerowanych) i porównywanie ich do tego oryginalnego.

nie ma takiego czegos lol

Gość 67d64b62d9
Opublikowano

hashcat loooll

Opublikowano

?

hashcat loooll

No i co że hashcat? Koleś pisze w dziale C#, szuka kodu, czyli algorytmu na "odszyfrowanie" md5, który oczywiście nie istnieje. Tak jak napisałem, jedynym sposobem jest brute-force / słownik, na którym zresztą działanie hashcata i wielu innych narzędzi się opiera. 

Tubady aka Chopey

❱❱❱❱ [Android] CS:GO Smoke Center ❰❰❰❰

Nie cheatuję.
Tubady.png

Opublikowano

?

hashcat loooll

No i co że hashcat? Koleś pisze w dziale C#, szuka kodu, czyli algorytmu na "odszyfrowanie" md5, który oczywiście nie istnieje. Tak jak napisałem, jedynym sposobem jest brute-force / słownik, na którym zresztą działanie hashcata i wielu innych narzędzi się opiera. 

masz kod na takiego brute-forca? a i nie chce odszyfrowywać czyjegoś hasha tylko swojego

Opublikowano

tak ciężko Ci brute-force napisać? lub chociaż poszukać? 

i czemu akurat chcesz w C#?

bo robię program który bd podłączony pod strone i odpowiedz bd randomowa i szfyrowana md5+salt i potem w c# trzeba rozszyfrować

albo np.: użyć innego typu szyfrowania niż md5 

jak ktoś ma jakąś sugestie niech piszę przykład

Opublikowano

wtf. brute-force u mnie zajmował około 3h na hash'a. Ja nie wiem co ty kombinujesz, ale robisz to źle.

Poczytaj sobie co to funkcja skrótu, jak działa md5. I jak działa brut-force. I dowiesz się że że md5 i inne funkcje skrótu się do tego nie nadają :P

Moim zdaniem lepiej już by było stosować podpisy cyfrowe do szyfrowania taiego tekstu. Np. PGP

Gość 67d64b62d9
Opublikowano

?

hashcat loooll

ale skoro sam wiesz, że nie wie o czym mówi to mógłbyś zauważyć, że staram się zwiększyć jego szanse na zrobienie czegokolwiek

tak ciężko Ci brute-force napisać? lub chociaż poszukać? 

i czemu akurat chcesz w C#?

bo robię program który bd podłączony pod strone i odpowiedz bd randomowa i szfyrowana md5+salt i potem w c# trzeba rozszyfrować

albo np.: użyć innego typu szyfrowania niż md5 

jak ktoś ma jakąś sugestie niech piszę przykład

napisz dokładniej co chcesz zrobić bo twoja obecna architektura jest zła

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...