Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wiedźmin 3 - mało FPS w wersji Steam

xferrarix

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Pożyczyłem od kolegi płytę aby zobaczyć jak działa na moim laptopie wiedźmin. Zainstalowałem grę i wymaganego patcha (bodajże 1.01 bądź 1.02), odpaliłem grę i podczas rozgrywki na średnich ustawieniach graficznych, na rozdzielczości 1920x1080 miałem stałe 60fps więc postanowiłem kupić na Steam. Problem jest taki, że w najnowszej wersji steamowskiej (1.31) niezależnie od ustawień graficznych mam około 30-40 fps, czasami jest te 60 ale tylko przez parę minut. Ponownie sprawdziłem wersję z płyty i tam nadal są te stałe 60. Co może być tego powodem? 

Z góry mówię, ze limit fps i v-sync wyłączyłem.

Parametry laptopa:
Procesor: i7-6700HQ 4x 2.6GHz - 3.5GHz

RAM: 16GB DDR4

Karta graficzna: GTX 980M 4GB GDDR5

System: Windows 10 Home

Nie mam takiego problemu w innych grach. Dla przykładu w GTA 5 mam stałe 60 fps na najwyższych ustawieniach (z wyjątkiem rozdzielczości 4k, mam fullhd).

Opublikowano

Wyłącz steam podczas gry i sprawdź.

Ustawienia--> w grze--> (odznacz) włącz nakładkę steam podczas gry

Ogólnie jeżeli chcesz już porównywać to zaktualizuj również grę z płyty na 1.31.

Chcesz to możesz jeszcze sprawdzić spójność plików na Steam.

A tak po ostatnie co mamy ci poradzić? Nie damy radę ci pomóc. Jeżeli z płyty jest dobrze, a na Steam gorzej to ewidentnie jest to jego wina. Wersja gry też ma dużo do gadania. Jeszcze wyłącz Hairworks. na 0.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...