Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Support

Hola

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dopiero zaczynam w tej grze i szukam jakiegoś fajnego supporta.

Chce kupić Janne, ale jeszcze się zastanawiam i nie wiem jacy są dobrzy, bo ktoś mi powiedział, że nie mam się sugerować zakładkami "support, tank" itp

VNp6c2U.png

Opublikowano

Janna to odpowiedni wybór zapewnia długą przeżywalność dla adc,z pewnościa godna polecenia jest soraka która wymaga tylko klikania W i trafiania Q aby uzupełnic swój pasek zdrowia.Jest silna bo zapewnia najdłuższa przeżywalnośc na linii spośród wszystkich.Warto tez obserwowac mapę gdyż naszym ultimate jest global heal.Dlaczego soraka ? W dywizjach niższych niż platyna ludzie często zapominają aby zabić sorakę jako pierwszą co kończy się najczęściej złą wymianą lub śmiercią.Co nieznaczy że w dywizjach plat+ soraka jest słaba.

Opublikowano

Jeżeli interesuje Cie gra peelerami, to Janna jest całkiem w porządku.

Dużo tarcz, całkiem nieźle się skaluje, nie jest trudna mechanicznie, nie najgorsze cc.

Natomiast jej sporą wadą jest to, że nie może za bardzo inicjować, a co za tym idzie nie ułatwia zbytnio junglerowi gankowania linii etc.

Jej "Q" i "R" dają sporo możliwości counterplay'u, jeżeli ma się odpowiedni timing. Na przykład: Można użyć "Q", żeby przerwać doskok Lee Sina, kha zixa, akali i wiele innych.

giphy.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...