N3ONx Opublikowano 21 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Witam, mam problem z pobraniem pluginów. Kiedy pobieram plugin zapisuje mi sie on w formacie .jar i nie wiem jak mam to przełączyć na normalny format javy gdyż kiedy klikam "otwórz za pomocą" to nie ma nic innego do wyboru. Proszę o szybką pomoc ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
__AHA__ Opublikowano 22 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 Skoro zapisuje Ci się w .jar co jest normalnym formatem javy to z czym problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deadlyo Opublikowano 22 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 Witam, mam problem z pobraniem pluginów. Kiedy pobieram plugin zapisuje mi sie on w formacie .jar i nie wiem jak mam to przełączyć na normalny format javy gdyż kiedy klikam "otwórz za pomocą" to nie ma nic innego do wyboru. Proszę o szybką pomoc ! Skoro wyświetla Ci się logo Javy [kubek z parą] to jest ok. Jeżeli końcówka nazwy [a raczej format w Właściwościach] to plugin.jar to także OK Jednak raczej Tobie chodzi o to że WinRAR otwiera Ci pluginy [pliki jar] W tym wypadku wejdź w ustawienia WinRara i odznacz javę jako archiwum Wpisz w pasku wyszukiwania WinRar > Otwórz go > U góry na pasku stanu masz zakładkę OPTIONS kliknij > Wybierz opcję SETTINGS > przejdź do zakładki u góry INTEGRATION > Odznacz w tabelce ASSOCIATE WINRAR WITCH > obok JAR odznacz ptaszka którego masz zapewne włączone Jeżeli pluginy źle Ci się zapisują czyli nie jako plik javy [sprawdź w Właściwościach > Prawy przycisk myszy na plik > Właściwości] Jeżeli Typem pliku nie jest java to 1. Spakuj plugin do Winrar [obojętnie czy zip czy rar] 2. Otwórz archiwum z plikiem 3. Kliknij na plik i na klawiaturze wybierz F2 4. Usuń wszystko tak aby textbox był pusty 5. Wpisz nazwę pluginu [Np Essentials/PermissionsEx] i na końcu nazwy dodaj .jar [Np Essentials.jar / PermissionsEx.jar] Jeżeli typem plików jest Java to nie ma kłopotu po prostu WR dodał javę jako archiwum, nie wpływa to nijak na plugin i jego działanie, nie masz się czym martwić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N3ONx Opublikowano 22 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 Temat do zamknięcia, wystarczyła przeinstalować jave. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.