Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

C# i mysql

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

chciał bym dodać record do bazy danych 

INSERT INTO `loaderuniqueid` (`ID`, `Serial`, `Username`) VALUES (NULL, 'Malinka', '123');

taki coś o c# jak to zrobić?

Opublikowano

cn.ConnectionString = @"Data Source=PHANNY-PC\PHANNY; Initial Catalog=db_stuRegisterPay; Integrated Security=SSPI";
cn.Open();
SqlCommand com = new SqlCommand();
com.Connection = cn;
com.CommandType = CommandType.Text;

com.CommandText = "insert into Persons_info(perID, latinName, gender, dob, pob, phone, passport, curAdd, status) values('" + txtID.Text + "','" + txtLatinName.Text + "','" + cbGender.Text + "'" + dTPdob.Text + txtPob.Text + "','" + txtPhone.Text + "','" + txtPassport.Text + "'" + txtCurAdd.Text + "'" + cbStatus.Text + " )";
com.ExecuteNonQuery();
MessageBox.Show("Saving is done!");

ja to podpiąć pod serwer? inny niż na moim kompie np ip user password 

Opublikowano

C# + PHP + Mysql

ja chce bezpośrednio z c# 

Jezeli nie bedziesz nikomu udostepniac aplikacji to mozna bezposrednio z C#, w innym wypadku jest to ryzykowne.

lubie sie spowolnic

Gość 67d64b62d9
Opublikowano

C# + PHP + Mysql

Jezeli nie bedziesz nikomu udostepniac aplikacji to mozna bezposrednio z C#, w innym wypadku jest to ryzykowne.

to nie jest ryzykowane tylko zwyczajnie udostępniasz komuś swoje dane do mysql lol

C# + PHP + Mysql

musisz napisać api w php i wysyłać żądania http do niego

Opublikowano

Nie musi robić przecież API w php, może w C#(ASP.NET) co nie zmienia faktu że wklepanie pasów do bazy i puszczenie ich w obieg nie jest najlepszym pomysłem :P

Po za tym nigdzie autor tematu też nie powiedział że to ma być apka dawana userom do łapek, bo jeśli np działać ma na jego serwerze, to API jest zbędną rzeczą spowalniającą jedynie prace i tak jak wyżej warto by było dowiedzieć co daje ADO.NET czy czym np jest Entity Framework :) I jakie są inne ORM'y, lub czym w ogóle są.

Gość 67d64b62d9
Opublikowano

Nie musi robić przecież API w php, może w C#(ASP.NET) co nie zmienia faktu że wklepanie pasów do bazy i puszczenie ich w obieg nie jest najlepszym pomysłem :P

Po za tym nigdzie autor tematu też nie powiedział że to ma być apka dawana userom do łapek, bo jeśli np działać ma na jego serwerze, to API jest zbędną rzeczą spowalniającą jedynie prace i tak jak wyżej warto by było dowiedzieć co daje ADO.NET czy czym np jest Entity Framework :) I jakie są inne ORM'y, lub czym w ogóle są.

to prawda ale jak widzisz autor w szczegóły nie raczył wchodzić. na podstawie jego query w sql wywnioskowałem, że to jest apka dla userów jednak

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...