BatyeN Opublikowano 21 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Cześć, ostatnio na informatyce nasz nauczyciel powiedział żebyśmy zrobili plakat w gimpie, tematyka dowolna byleby było kilka warstw. Zrobi coś w formie konkursu między 2 a 3 klasą gimnazjum. Chcę się zapytać was o jakiś pomysł, co mógłbym zrobić.Tutaj moja niedokończona praca, chciałem na miejscu 'wyświetlacza' dać jakiś napis w stylu "Noc Filmowa", ale sam nie wiem czy będzie to wystarczająco dużo i coraz bardziej wydaje mi się, że ta praca jest słaba, dlatego szukam u was jakiejś porady :PLink do tej pracy: - http://imgur.com/pHXZdWp Odnośnik do komentarza
.Judith. Opublikowano 21 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Z perspektywy słowa ,,gimnazjum" mogłoby być. Nie zrozum mnie negatywnie - po prostu zwykle informatyki w podstawówce/gimnazjum uczy co najwyżej FOTOGRAF, jeśli nie jest to pani od matmy albo facet od historii, a co za tym idzie: ze swojego doświadczenia Ci powiem, że możesz siedzieć nad pracą 10 godzin i zrobić ją na poziomie grafika, który wykonuje zlecenia po parę stów dla poważnych firm... A i tak wygra gościu, który narysuje na odpierdziel pikselowatą, brzydką łódkę w Paincie (tutaj: Gimpie, ale wiesz, wciąż chodzi mi o taki typowy rysunek kojarzący się z Paintem). Ściemnij lekko rogi obrazka po stronie foteli, ale jakoś umiejętnie. Dodaj napis - w przypadku wyświetlacza postaw na ładny, klasyczny - co nie oznacza że z klasycznej czcionki; o wysokiej jakości, robiący wrażenie, że stanowi element tego ekanu. Druga opcja to napis poza wyświetlaczem: nachodzący trochę na wyświetlacz, a trochę na siedzonka, ale tutaj już postaw na innowację i pomieszaj litery z różnych czcionek, różne efekty, kolory, duperelki - tak to widzę. Link do mojego yt na moim profilu Odnośnik do komentarza
BatyeN Opublikowano 21 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Właśnie myślałem, żeby na wyświetlaczu napisać coś typu 'Nocny Maraton FIlmowy". Dzięki wielkie za odpowiedź, nie spodziewałem się aż tak dobrej. Odnośnik do komentarza
.Judith. Opublikowano 21 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Pokaż jak skończysz. Link do mojego yt na moim profilu Odnośnik do komentarza
BatyeN Opublikowano 21 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Wygląda już trochę lepiej :- http://imgur.com/U6zUs5nAle nadal wydaje mi się, że mógłbym jeszcze wyświetlacz jakoś poprawić? Może całkowicie inny kolor?Edit. Zrobiłem coś takiego teraz: - http://imgur.com/5dHkUDY Odnośnik do komentarza
.Judith. Opublikowano 22 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 Druga wersja lepsza. Sprobuj z tej bialej obramowki zrobic jeszcze jakas dodatkowa poawiate, to nada fajny klimat. Ja bym rozmyciem w ruchu sie pobawila i tak na wszystkie strony + czesc mozesz recznie palcem rozmyc, zeby byl lepszy efekt. Link do mojego yt na moim profilu Odnośnik do komentarza
charlie120 Opublikowano 22 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 A może wstaw jakiś ss z filmu zamiast napisów ? Wypełni to biały ekran i będzie lepiej się komponowało. Bo te napisy strasznie nie pasują do reszty. Odnośnik do komentarza
BatyeN Opublikowano 22 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 Hmmm, według mnie te napisy nie są takie złe, na pewno mógłbym zrobić je lepiej, ale aż tak starać się nie będę :P Ale mam teraz jeszcze pomysł żeby np. jakiegoś wilkołaka wkleić w lewy dolny róg wyświetlacza Odnośnik do komentarza
PanTobi Opublikowano 23 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 ja to bym dodał chmurkę kilka gwiazdek jakiś las iglasty stojący przed księżycem dodałbym jakieś "wcięcia" w ścianie a w nich za "firankami" ukryte głośniki i nieco zmienił fotele ;x... wyglądają jak z plastiku ^_^ albo po prostu zamiast tych ścian dowalić "kurtynę" czy jakoś tak to się nazywa ^_^ no i gdzieś w losowym miejscu tylko nie na środku najlepiej po prawej / lewej jakiegoś jednego jedynego człowieka w tej sali ;x... nie mysi być ładny ważne by się wydawało że ktoś tam siedzi ^_^ można by też pod tym wielkim monitorem czy jak to się zwie zrobić jakąś "scenę" z drewna i zrobić miejsce między fotelami tak aby wydawało się że są tam schody aby ludzie mogli dojść do swoich miejsc ( przynajmniej tak było w Promentadzie w tym kinie ) //Edit: a no i pamiętaj że w kinie fotele są ustawione w piramidkę... bo jakby były tak jak u cb wszystkie na tej samej wysokości... to osoby w ostatnim rzędzie płaciłyby tylko za posłuchanie filmu xDDDD Odnośnik do komentarza
Gość Valze Opublikowano 15 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Temat po dwóch tygodniach od utworzenia, zostaje przeniesiony do archiwum. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.