Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dziwne, nagłe i duże spadki FPSów

loczek12324

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, cześć i czołem.

Piszę z nietypową sytuacją, gdyż albo coś jest nie tak z komputerem (w co szczerze wątpie) albo CS GO coś sypie się.

Problem wygląda następująco: Podczas strzelania mam spadki FPS-ów tj. z około 230 fps do 30-50 fps-ów. Jest to dosyć chora sytuacja bo 3-4 dni temu wszystko było w porządku, nic się nie działo, żadnych lagg-ów itd. itd. Wszystko było pięknie. Być może ostatnia aktualizacja coś mi zesrała, ale skoro innym moim znajomym nie, to czemu mi by miało - wyjątek od reguły ? Nie mam bladego pojęcia. 

Podczas poruszania się postacią nie ma żadnych spadków, tylko podczas strzelania, nie tylko mojego, ale mam również jak ktoś stoi obok mnie i strzela. Spadek FPS-ów jest ten sam. 

Pragnę dodać że przed wczoraj użyłem programu UNPARK CPU który odblokowuje 100% wydajności procesora i karty graficznej i powiem szczerze że pomogło, ale wczoraj było znowu to samo.

Mój Sprzęt: 

Zasilacz: Zasilacz XFX TS 550W 120mm 80+ Bronze (P1-550S-XXB9)

Dysk Twardy: Dysk Seagate 1TB 3,5" SATAIII, 7200RPM, 64MB cache (ST1000DM003)

Płyta Główna: Płyta główna MSI H81-P33 s1150 H81 2DDR3 USB3/USB3/GLAN ATX - H81-P33

Procesor: Procesor Intel CORE i5-4460, 3.2GHz, 6MB, BOX (BX80646I54460)

RAM: Pamięć HyperX Savage 2x4GB 1866MHz DDR3 CL9 (HX318C9SRK2/8)

Karta Graficzna: Karta graficzna Palit GeForce GTX 970 4GB DDR5 (256 bit) DVI, HDMI, 2x MiniDP, Box (NE5X970H16G2J)

Jak sami widzicie, komputer nie jest taki słaby, bo wyciągałem na nim 260 fpsów na lajcie bez żadnych zwiech. Dopiero teraz coś się zesrało. Komputer mam od prawie roku, więc wszystko świeżutkie jeszcze. 

Co zrobiłem w tym kierunku aby to naprawić? :

1. defragmentacja dysku C

2. Oczyszczenie komputera ze zbędnych plików

3. Używałem CCleaner

4. Przeleciałem Antyvirusem Avastem cały komputer 

5. Za pomocą programu Unpark CPU odblokowałem 100 % wydajności procesora i karty graficznej.

6. W ustawieniach Nvidia w dziale "Wyreguluj ustawienia obrazu" przesunąłem suwak z jakości na wydajność.

7. Próbowałem grać przy użyciu GameBoostera 3 (nie pomogło)

Liczę na pomoc z waszej strony i obszerne wypowiedzi, gdyż taka sytuacja może spotkać nie tylko mnie. Lepiej żeby taki temat znalazł się z jak największą ilością odpowiedzi - może się przydać wielu osobom. 

Pozdrawiam mocno ! :) 
Opublikowano

przyczyny mogą być rożne. Mozesz mieć za wysokie ustawienia graficzne, za slaby internet, komputer za slaby, z internetu ktoś korzysta

Opublikowano

przyczyny mogą być rożne. Mozesz mieć za wysokie ustawienia graficzne, za slaby internet, komputer za slaby, z internetu ktoś korzysta

autor podał jaki ma komputer, wystarczy przeczytać temat, więc to nie wina komputera, ustawienia graficzne na 90% też nie.

I od kiedy FPS spadają od internetu? 

Odpowiedź z cyklu "nie wiem to się wypowiem"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...