Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Rengar, Vi czy Graves?

vouc3r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kogo polecicie ? rengar i vi grałem i mega mi sie nimi grało w rengarze fajny bylo oneshotowanie w vi mobliność , gravesem nie gralem z filmików fajny tylko nie podoba mi sie to przeladowanie

Jakieś rady ?

Opublikowano

kogo polecicie ? rengar i vi grałem i mega mi sie nimi grało w rengarze fajny bylo oneshotowanie w vi mobliność , gravesem nie gralem z filmików fajny tylko nie podoba mi sie to przeladowanie

Jakieś rady ?

IMO z tych wszystkich championów które podałeś najlepsza jest Vi:

- jest tanky

- ma dmg

- ma 2 CC

- dobre ganki

W teamfighcie możesz łatwo ominąć championów melee i zająć się tymi range przy okazji odpychając tych melee.

Opublikowano

Rengar, do diamentu ~~3 na EUNE będzie dosyć często otwarty.

-> nie jest BARDZO trudny

-> oneshoting (po p2+ będzie to stopniowo trudniejsze, bo Ci enemy team zablokuje tą lub skontrują jakąś Kindred czy Poppy)

-> OP po nerfach

-> mobilny (no skakanie z krzaka na drake'a - escape. xD

-> łatwe ganki na topa i bota

-> słabo gankuje mida bez R (nie doskoczy na midlanera, o ile ten nie jest brainless/miniony się nie ustawią blisko)

Opublikowano

zac ;) wytrzymały, dobre ganki, ma cc

Ale jeśli kogoś z tych trzech postaci to moim zdaniem vi ma mocne early ganki i ogólnie jest dobra

Opublikowano

Jakieś rady ?

Tak na marginesie - Rengar również jest całkiem mobilny, jeżeli ktoś jest zaznajomiony z działaniem jego pasywki.

Vi z pewnością z tych trzech picków jest najbezpieczniejsza, w teamfigchtach bardzo trudno byłoby zrobić coś nie tak, tak długo jak ultujesz odpowiednią osobę, a przecież to tylko najechać myszką i kliknąć "R".

Vi posiada sporo obrażeń, procentówkę, cc, dasha, szybki clear, całkiem sporo aoe, tarcze która dodatkowo sprawia, że jest bardziej tanky, no i jej mechanika nie jest zbytnio wymagająca.

giphy.gif

Opublikowano

zac ;) wytrzymały, dobre ganki, ma cc

Ale jeśli kogoś z tych trzech postaci to moim zdaniem vi ma mocne early ganki i ogólnie jest dobra

Zac faktycznie op, ale jeżeli jesteś w elo hell takim p4-p5, to zanim to zrobisz drugiego buffa, to twój bot lane 0-2, i top się wypier*doli.

Polecam junglerów którzy są wstanie wygrać grę od 3'ciej minuty. Nie ukrywajmy w takiej platynie, który leśnik zrobi więcej ganków ten wygrywa. Polecam Gravesa, teraz bardzo strong.

Z tej trójki Graves > Rengar > Vi 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...