-
👋 Witaj na MPCForum!
Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎
- ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
- ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
- ✅ System prywatnych wiadomości
- ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
- ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy
👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!
Zarejestruj się teraz
- 0

Pytanie
EliteLuxer
EliteLuxer
Witam. Od kilku dni zmagam się z dziwnym problemem. Dlatego uznałem, że opiszę całą sytuację od początku. Wrzucałem film na Youtube [1GB], zazwyczaj zajmowało to od 5 do 17 minut MAX (czyli długość filmu), a tego dnia było inaczej. Film zamiast wrzucić się szybko wrzucał się 30 minut i czas zamiast maleć rósł, procenty przesłania filmu również rosły. Uznałem, że to bug. Usunąłem film i zacząłem wrzucać jeszcze raz tym razem zamiast 30 minut była już 1h. Uznałem, kij z tym jest przecież jest piątek wieczór, może serwery YouTuba są przeciążone. Chociaż zawsze wgrywałem w piątek i nie było problemu. Następnie uznałem, że zrobię streama również na YouTube, gdy zrobiłem streama było mega opóźnienie a dodatkowo stream się buforował co chwilę. Zazwyczaj działał normalnie. Uznałem że sprawdzę speedtesta by Ookla. Wyszło, że mam 6 pingu, 80Mb downloadu, i 15,25Mb uploadu. Czyli jakby nie patrzeć wszystko się zgadza i jest tak jak zwykle. Mówię: dobra prześpię się, jutro rano wszystko się naprawi.
Następnego dnia nie było lepiej, czas wahał się między 40 min, 1h, 2h a czasem wychodził ponad 3h(do tej wartości licznik na YT pokazuje czas wrzucania filmu). Próbowałem różnych rzeczy i nic - testowałem upload rzeczywistym licznikiem do uploadu- wyszło 14,75Mb (takim co uploaduje pliki), zmieniałem kabel od internetu, resetowałem router, wyłączyłem wszystkie urządzenia podpięte do Wi-Fi. Na końcu uznałem, że to wirus (chociaż antywirus nic nie pokazywał) i zrobiłem formata kompa do zera.
Po formacie nic się nie zmieniło. W pewnym momencie zainstalowałem Chroma (zazwyczaj używałem Mozilli Firefoxa i Edga, bo Chrome był u mnie lekko zbugowany) i bum, film zaczął przesyłać się normalnie-17 minut, niestety teraz znowu dobija do 1h (godzina w którym wrzucam tego posta).
Dzisiaj znowu postanowiłem odpalić streama, znowu spore opóźnienie i buforowanie, schodziłem z jakości (z 9000kb/s do 1000kb/s nawet w tej najniższej jakości, film się buforował. Przetestowałem różne programy do streamowania (OBS, Shadowplay) i rożne platformy (Youtube, Twitch), wszędzie to samo albo gorzej. Dla ciekawostki dodam, że w pewnym momencie nie mogłem wysyłać wiadomości na Fb, ale mogłem oglądać filmy w 4k 60fps.
Jeżeli ma ktoś pomysł co może to naprawić, albo co to powoduje to niech napiszę, bo mi już brakuje pomysłów. Jeżeli czegoś brakuje to dopiszę ...
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.