Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ShapelessRecipe

MineAnonim

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! Mam taką zagwozdkę, szukam sposobu na zrobienie czegoś na pozór cobblexa, problem jest tylko z tym, że nie wiem jak stworzyć recepturę, która będzie zawierać 9 zestackowanych przedmiotów? Jakiej metody/eventu mam użyć? Z góry dzięki :0

Opublikowano

Z tego co wiem to nie da się zażądać żeby crafting miał jakąś większą ilość itemów w slocie.

Najprostszym sposobem jest sprawdzenie czy sloty 1-9 zawierają 64 itemy w evencie PrepareItemCraftEvent. Jak nie, to ustawiać result na powietrze, albo cancellować event, nie pamiętam. A jak tak, to normalny cobblex.

Warto też pamiętać o usuwaniu wszystkich 64 itemów przy ItemCraftEvent :D

+ myślę że nie obejdzie się bez rejestracji zwykłego recipe z cobblestone po jeden w slocie, bo inaczej może Prepare/ItemCraftEvent nie wypalić. Nie używałem tego więc musisz sobie potestować :D 

Moja oficjalna strona! :)

http://socketbyte.pl/ 

Opublikowano

ew olej crafting i zrób komende /cobbleX która sprawdzi czy w inventoryGracza jest 9x64 cobbla, jeśli nie to ladna wiadomość i return a  jesli tak to zabierasz 9 stacków i dajesz mu cobbleX, jest to bezpieczniejszy sposób by to zrobić, jeśli nie czujesz sie zbyt pewnie xD A też ułatwi to graczą zdobywanie cobblex, bo łatwiej wpisać komendy niż układać to w craftingu(może nie tylko łatwiej ale szybciej) xD

Co ja tutaj robie...

Opublikowano

ew olej crafting i zrób komende /cobbleX która sprawdzi czy w inventoryGracza jest 9x64 cobbla, jeśli nie to ladna wiadomość i return a  jesli tak to zabierasz 9 stacków i dajesz mu cobbleX, jest to bezpieczniejszy sposób by to zrobić, jeśli nie czujesz sie zbyt pewnie xD A też ułatwi to graczą zdobywanie cobblex, bo łatwiej wpisać komendy niż układać to w craftingu(może nie tylko łatwiej ale szybciej) xD

Chodzi o to, aby były obie te opcje :) Aczkolwiek chyba zmienię zdanie. Z craftingu i tak by nikt nie korzystał. Dziękuję :)

Z tego co wiem to nie da się zażądać żeby crafting miał jakąś większą ilość itemów w slocie.

Najprostszym sposobem jest sprawdzenie czy sloty 1-9 zawierają 64 itemy w evencie PrepareItemCraftEvent. Jak nie, to ustawiać result na powietrze, albo cancellować event, nie pamiętam. A jak tak, to normalny cobblex.

Warto też pamiętać o usuwaniu wszystkich 64 itemów przy ItemCraftEvent :D

+ myślę że nie obejdzie się bez rejestracji zwykłego recipe z cobblestone po jeden w slocie, bo inaczej może Prepare/ItemCraftEvent nie wypalić. Nie używałem tego więc musisz sobie potestować :D

I dziękuję bardzo :) Chyba już sobie poradzę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...