Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy za scam może coś mi grozić?

MrFlusioo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wiem że na mpcforum oszustwa są zakazane ale chciałbym się wam poradzić. Oszukałem typa na konto steam z różnymi grami gdzie był np: csgo ze skinami (kosą 150$). Ta osoba podawała mi kody, dawała mi steamguarda oraz zdjeła go sama wsłasnoręcznie.

Pytanie: Grozi mi coś że zgłosi sprawe na policje a sam podał mi login, hasło emaila itd.

Opublikowano

Jak poda na policje i konto warte powyżej 100zl to napewno przyjdzie list lub policja do dzwi jesli zna twoje imie i nazwisko.

ss2png_sxnanpx.png

Opublikowano

Jak poda na policje i konto warte powyżej 100zl to napewno przyjdzie list lub policja do dzwi jesli zna twoje imie i nazwisko.

Jak poda na policje i konto warte powyżej 100zl to na pewno przyjdzie list lub policja do drzwi jeśli zna twoje imię i nazwisko

Jak poda na policje i konto warte powyżej 100zl to na pewno przyjdzie list lub policja do drzwi jeśli zna twoje imię i nazwisko

Ale teoretycznie to sam mi wszystko podawal itd więc o czym my mówimy? chciałem się upewnić.

Zaraz se dnsy je*ne

Opublikowano

Ale teoretycznie to sam mi wszystko podawal itd więc o czym my mówimy? chciałem się upewnić.

Zaraz se dnsy je*ne

jeśli masz jakieś dowody na to nie bedzie problemu.

ss2png_sxnanpx.png

Opublikowano

Zaraz se dnsy je*ne

jeśli masz jakieś dowody na to nie bedzie problemu.

Mam dowody na to że mi podawał.

Budowniczy
Opublikowano

gorzej jak on ma jakies dowody ze mu coś miales dac w zamian ;v

34239885046803378909.png

"Mówią, że tutaj miłość to paliwo

A ja mam w chuju czy mnie kochają czy nienawidzą."

Opublikowano

Jeśli ci podał pasy i nie chciał nic w zamian to był to prezent.

A jak miałeś mu coś dać za to konto ale tego nie zrobiłeś to był to scam i może spokojnie iść a policje. 

Opublikowano

Jeśli ci podał pasy i nie chciał nic w zamian to był to prezent.

A jak miałeś mu coś dać za to konto ale tego nie zrobiłeś to był to scam i może spokojnie iść a policje. 

Rozumiem.

Ktoś coś jeszcze?

Opublikowano

Przeciętny policjant ma zwyczajnie wyjebane na to, że jakiś Kowalski stracił grę... To nie Niemcy tylko Polska, tutaj mogą ci naskoczyć. Zresztą większość mundurowych będzie się zastanawiało w ogóle co ten typ pierdoli. xD

Opublikowano

Co znaczy stwierdzenie oszukałem? Obiecałeś mu coś wzamian za to konto? Jeżeli tak, jest to kradzież a konto na pewno będzie warte zachodu policji, gdyż przekracza ono 300 zł

Opublikowano

Po pierwsze, dlaczego oszukujesz?
Po drugie, jeśli miała być to jakaś wymiana, np. dajesz mu kasę, a on konto to spokojnie może iść z tym na policję ;)

Opublikowano

Nawet nie musiał nic dawać w zamian lol to tak jak byście dali komuś kluczki do mieszkania i zabrał by wam tv to i tak jest kradzież konto przypisane jest do właściciela i tak btw z tego co pamiętam to nawet zabroniona jest sprzedaż kont itp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...