Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Unturned] Unturned Serwer "Rocket i Instalacja"

TheXboxPlay

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Heh kolejny poradnik... Oczywiście w tym poradniku będę chciał zaprezentować "Rocket'a" to jest taki mod do naszego serwera unturned.

"Co to jest Rocket"

Już wam mówię, Rocket to jest mod który daje nam możliwość dodawania pluginów do naszego serwera.

Pluginy typu Uconomy, warp lub CustomKit.

"Jak zainstalować Rocket'a??"

Zacznijmy najpierw od pobrania moda.

Jako krok pierwszy wchodzimy na stronę LINK po czym wchodzimy w zakładkę "Get Rocket"

KUgiyNj.png

Kiedy już weszliśmy w zakładkę ukaże nam się "Changelog & Announcements: Rocket 4.9.3.0"

Zjeżdżamy na dół aż ukaże nam się

i

Wybieramy

<<<<Windows / Linux>>>>

oaEa1m2.png

ściągamy naszego rocket'a.

lxipm43.png

Kolejnym Krokiem będzie go wgranie do naszego unturned.

Kiedy już mamy ściągniętego Rocket'a wywalamy go na pulpit (Plik Rar) potem wchodzimy w nasz folder docelowy czyli tam gdzie mamy unturned.

Moja ścieżka D:\Steam\steamapps\common\Unturned

Otwieramy nasz "Rocket.Unturned_1155.rar" i mamy tam dwa foldery które będziemy musieli wrzucić do naszego unturned.

Zaznaczamy dwa foldery "Modules i Scripts" i wrzucamy je do naszego folderu w którym znajduje się gra.

EcLKFwQ.png

Po tym zabiegu możemy na spokojnie włączyć nasz serwer, kiedy nasz serwer już się odpala  to na początku powinno nam wyświetlić.

4O2Gzl6.png

"Rocket Unturned (Wersja Rocketa) for Unturned (Wersja Unturned)"

Kiedy już uruchomiliśmy konsole naszego serwera to automatycznie utworzył nam się w folderze gdzie znajduję się nasz serwer folder o nazwie "Rocket"

ap1f1ck.png

Teraz zajmijmy się Pluginami, żeby ściągnąć jakiś plugin wchodzimy na Click i tam powinna tam się wyświetlić bardzo długa lista pluginów od a do z.

fizYq83.png

Każdy plugin powinien posiadać listę permissi do rozdania dla każdej rangi grup.

Mam nadzieję, że pomogłem takim krótkim poradnikiem.

Jeśli o czymś zapomniałem lub pominąłem prosił bym o napisanie pod tematem lub do mnie prywatnie.

Re69qCr.png

• Biter. zmienił(a) tytuł na [Unturned] Unturned Serwer "Rocket i Instalacja"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...