Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Zilean czy Karthus

myworld222

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kogo wybrać :/?

Obie postacie są dobre na dwóch liniach.

Zilean mid i supp

Karthus top i mid

Obie mają ciekawą mechanikę.

W dodatku jest teraz wyprzedaż do 20 lutego gdzie jest Blood Moon Zilean. Blood Moon Zilean najbardziej mi się podoba z wszystkich skinow Blood Moon (ubostwiam ta serie. I kupuje tylko skiny Blood Moon do postaci ktore mi sie same podobaja). Chce mainować jedną postać :/. Dodam, że do Zileana z rerollu mam na trwałe Pustelnik Zilean skin. Nw czy Blood Moon jest wart swojej ceny (kupuje przez telefon mam 56,70 zl, nie dzwonie czesto, ani nie komunikuje sie czesto przez sms)

Opublikowano

Zilean na suppie ma bardzo mało HP = potencjalny target do free killów.

Na midzie nie da radę sobie na żadne grasujące LeBlanci, Cassiopeie. Mógłby jedynie roamować i próbować waveclearować.

Karthus na topie przegrywa z Ireliami, Dariusami etc. - odpada.

Jak już między tymi postaciami miałbym wybierać to Karthusa na midzie.

Opublikowano

To nie są picki z obecnej mety. Trzeba grać burstującymi championami. Na midzie LB/Cassio/Talon obecnie robią gierki 1v9, chyba największy potencjał z tej trójki ma właśnie Cassio. Naprawdę jest bardzo silna, dobre roamy, które często kończą się killem, szybkie robienie Baronów/Smoków.

Od jakiegoś czasu toplane nie jest miejscem dla championów budujących się pod AP (ok... Rumble, Kennen, Swain...), ale to raczej wyjątki od reguły. Górują golemy, lub postacie mające na celu psucie im armorów poprzez Lethality/budowanie TBC.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...