Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Na co ban?

Marcuśny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jak to jest z banami bo slyszałem kilka wersji.

Czy banują np za bota powiązane konta czy tylko konto na ktorym się bocilo?

jedni mówią ze na konto, inni ze na powiązane (email) a jeszcze inni IP

Chciałbym by wypowiedziały się osoby które bana otrzymały i orientują się w temacie

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Opublikowano

ja jak wyrwalem bana to na te ktore uzywalo takowych botow

2 razy dostalem bana

i za kazdym razem na te konto ktore uzywalo

Opublikowano

Bana za bocenie można dostać tylko wtedy kiedy używacie bota i pojawia się obok was GM i do was pisze, jak mu nie odpisujecie i bot lata to po chwili leci ban :) Ban jest na wszystkie konta przypisane do jednego emaila. Także polecam robić każde osobne konto na innym mailu :) Bana na ip nie ma :)
A i jeszcze jedno, jak używacie pakietów np. na kwiaty i zarobek z nich przełożycie na inne konto a później dostajecie bana to pamiętajcie że ban leci na oba konta. To od pakietów za haxy a to drugie za czerpanie korzyści :) Ja osobiście straciłem już ponad 6 kont z postaciami 85+ :) 

Opublikowano

Up czyli jak postawie bota na piorka i przeloze na swoje konto, tez moga mi zbanowac glowne?:P jakies logi handlu?

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Opublikowano

Dokładnie up. Nie ma bana na ip. @Marcuśny  To co zarobisz na bocie np. piórka i reszte dropu spokojnie możesz przełożyć na inne konto. Bana nie dostaniesz dopóki podczas bocenia nie przyłapie cię gm, dlatego w bocie polecam aktywować funkcje anty gm, czyli coś takiego że gdy gm pojawi się grze (blisko ciebie) automatycznie wyłącza ci się nostale. 
A jeżeli używasz bota na pakiety (zbieranie kwiatów na glacy) bana dostaniesz na 100% na oba konta. Na to trzeba już mieć sposób ale nie mnie o tym teraz opowiadać :)

Opublikowano

Bany są na e-mail wszystkie powiązane konta z nim też dostaną. Na Ip nie ma banów, więc jeżeli masz głowne konto na innym e-mailu to niech boty latają :D. Nawet jak jesteś w grze main kontem, a boty w tym samym czasie dostaną bana to nic nie grozi głównemu kontu. 

Opublikowano

Bana za bocenie można dostać tylko wtedy kiedy używacie bota i pojawia się obok was GM i do was pisze, jak mu nie odpisujecie i bot lata to po chwili leci ban :) Ban jest na wszystkie konta przypisane do jednego emaila. Także polecam robić każde osobne konto na innym mailu :) Bana na ip nie ma :)

A i jeszcze jedno, jak używacie pakietów np. na kwiaty i zarobek z nich przełożycie na inne konto a później dostajecie bana to pamiętajcie że ban leci na oba konta. To od pakietów za haxy a to drugie za czerpanie korzyści :) Ja osobiście straciłem już ponad 6 kont z postaciami 85+ :)

To musisz mieć fajne życie, osobiście miałem 2 sytuacje jak bociłem na glacy

Zathir i Alarius.

Bociłem bociłem oni przyszli teleportowali mnie do siebie i napisali "Coś ci się stało i byłeś po za mapą, przepraszamy za ten błąd, ale też sądzę że jest za zimno byś mógł tutaj przebywać więc proszę udaj się na ląd jak najszybciej" oboje się wylogowali i bana nie dostałem do tego czasu a było to z rok temu :>, tak samo jest z botami którymi zgłaszam typo nadal zbiera kwiaty ale GM go tylko wywala z serva a potem wraca bocik.

Opublikowano

co do bocenia z kwiatkami, to wystarczy poprosić kolegę. Kiedy ja zbieralem kwiatki pakietami, sprzedalem je na nupie i przelozylem kase dostalem tez na obu bana, bo to samo IP. natomiast jesli dacie te kwiatki na inna postac z innym mialem i innym ip nic nie zrobia bo moga rownie dobrze pomyslec, ze sprzedales komus  czy oddales. pozniej po jakims czasie odbierasz kwiatki od kolegi. Lub dzialac na innej zasaszie - nosbazar. kupowac i sprzedawac az trop sie urwie. pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...