Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Do splitpushowania

adrian1918

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakie polecacie championy (najlepiej na topa) do splitpushowania w silverze i goldzie, którymi można łatwo wykerować gry (oprócz Tryndamere)?

Opublikowano

Gnar wypadł z mety, choć nie wiem dlaczego. Shyvana też raczej nie króluje w lesie (zwłaszcza, że, ku zdziwieniu większości graczy, dostała po dupie nefem). Trundle jest poza metą, ale uważam go za dosyć silnego championa. Jak napisałem post wyżej - Rumble strasznie silny.

Może być jeszcze Kennen, ten całkiem fajny. Prosty, duży burst i robi zamieszanie w team fightach.

Opublikowano

Splitpush ? Oczywiście, że Jax, chyba najlepszy w całej grze, bardzo łatwo bierze wieże. Myślę, że singed byłby dobry, może nie ma pushu na turretach, ale proxując między dwoma wieżami, i postawieniu ''żuków'' jakoś to wygląda

Opublikowano

QuaNasus.

Splitpushujesz całą grę i przy okazji stackujesz Q. Twoim celem jest pushowanie, nie stackowanie - bierzesz farmę z E, obijasz przeciwnika z E etc. Wygoogluj sobie build na niego, masterki, runy etc.

Teemo.

Wygrywa większość matchupy (bez kappy). Żadne pantheony mu nie straszne z odpowiednim buildem, masterkami i runami. 

Możesz go budować dowolnie - pod AP, pod AS, pod full bursta, pod ultility, pod splitpusha. I tak będzie działać.

Pod splitpusha oczywiście maksujesz E. Pierwszy możesz złożyć portal jak wygrywasz, jeżeli nie, to odpuściłbym splitowanie i zrobił hextecha + maskę. 

Opublikowano

Rumble zdecydowanie mogę polecić. Dobry splitpush i świetne 1v1.

Rumble, ze względu na to, że jest AP, nie ma zbyt silnych autoataków, przez co moim zdaniem jest raczej średnim splitpusherem.

Zgaduję, że mówiąc splitpusher masz na myśli squishy postacie skupiające się głównie na attack speedzie, a zastanawiałeś się może nad pickami, na których viable jest zz rot portal?

Postacie takie jak Singed, czy Sion również nadają się do pushowania z wyżej wymienionym itemem + swoimi skillsetami, które pozwalają na szybki push linii.

giphy.gif

Opublikowano

Rumble zdecydowanie mogę polecić. Dobry splitpush i świetne 1v1.

Rumble, ze względu na to, że jest AP, nie ma zbyt silnych autoataków, przez co moim zdaniem jest raczej średnim splitpusherem.

Zgaduję, że mówiąc splitpusher masz na myśli squishy postacie skupiające się głównie na attack speedzie, a zastanawiałeś się może nad pickami, na których viable jest zz rot portal?

Postacie takie jak Singed, czy Sion również nadają się do pushowania z wyżej wymienionym itemem + swoimi skillsetami, które pozwalają na szybki push linii.

Nad Singedem się zastanawiałem, nawet kilka gier nim zagrałem proxując od 6lvla ale push jest trochę słaby. Zdecydowanie wolałbym coś co może zniszczyć szybko turreta i "zniknąć", ewentualnie kogoś kto jest dobrym duelistą. Może Zed albo Fiora? 

Opublikowano

malphite grałem dzisiaj na to na topie. poke z q przez co enemy musi wrocic jezeli nie chce pasc i w tym czasie pushujesz :P

Opublikowano

Zed jest raczej mid lanerem, a z tego co wyczytałem w pierwszym poście - rozglądasz się za postacią do grania na topie.

Top laner bardzo często, żeby być użyteczny, musi mieć sustain i cc, Zed nie ma ani jednego, ani drugiego, poza tym nie radzi sobie w matchupach na twarde postacie jak poppy, maokai etc.

Fiora - fakt jest silnym duelerem, ale nie należy do bardzo mobilnych postaci. Jedyna umiejętność, która daje jej mobilność ma zmniejszony Cd po trafieniu targetu, dlatego Fiora jest w stanie szybko poruszać się podczas walki, ale jeżeli mowa o ucieczce, to jest z tym raczej krucho.

giphy.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...