Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Yamaha YZF-R125

CycekTeam

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Chce sobie kupic jakis motocykl, mysle o Yamaha YZF-R125. Co myslicie o tym "motorku"?

5617414874251171454685.jpeg

Odkąd pamiętam, zawsze chciałem być gangsterem. Dla mnie bycie gangsterem było lepsze niż bycie prezydentem Stanów Zjednoczonych.

Opublikowano

Ja w tym hajsie wolałbym NSR 125, najmocniejszy w klasie 125, tylko dwusuwem trzeba umieć jeździć żeby go nie zajebać + uważać, bo jest agresywny zależnie od strojenia, remonty są częstsze ale tańsze, tak naprawdę, raz na dwa sezony szlif + pierścienie ew. tłok i planowanie głowicy + silnik bardziej podatny na tuning.

Opublikowano

Mam i bardzo sobie cenię, świetna 125, chyba najlepszy w tej klasie  4-suwów. Bardzo dobrze się rozpędza przy tych niższych prędkościach, do miasta świetna, na światłach nigdy nie zostaniesz w tyle - o to się nie martw. Na ekspresówce też idzie pojechać, bo dociska ok. 130km/h, ale to już są czerwone oznaczenia na zegarach, więc lepiej nie przesadzać z długą jazdą w ten sposób. Przelotowo 110km/h bez problemu.

Nawet na zwykłej drodze, przysłowiowej "dziewięćdziesiątce" nie mam żadnych problemów z wyprzedzeniem samochodów. Ludzie się oglądają, na światłach czasem chcą żebym przekręcił manetkę, bo nawet sobie nie zdają sprawy często, że to 125. Ale i tak brzmi ładnie i jeszcze jak masz zamiar dorzucać jakiś wydech, np. Akrapovic to już w ogóle. :) Nic się nie psuje, pali 2.5-3l na setkę. Posiadam w tym samym malowaniu co na zdjęciu i wygląda też mega, także polecam, bo takie moto to frajda i wcale nie potrzeba 2t.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Ziomek ma, ja w planach zakup. Świetna 125, bardzo przyjemnie się nią jeździ, pokuszę się także o określenie, że najlepsza w 4t. Ładnie przyspiesza, moja leciała max 125 km/h, na normalną jazdę 100ką idealnie :P A pali ok 3 litry więc bajka ;) Ale polecę Ci jeszcze zainteresować się Hondą NSR 125.

93353141365207679707.png
by kml14

Cytat

I fight for peace, that's what I'm up here for.

- Patrick ,,PJ" James

Opublikowano

Ja w tym hajsie wolałbym NSR 125, najmocniejszy w klasie 125, tylko dwusuwem trzeba umieć jeździć żeby go nie zajebać + uważać, bo jest agresywny zależnie od strojenia, remonty są częstsze ale tańsze, tak naprawdę, raz na dwa sezony szlif + pierścienie ew. tłok i planowanie głowicy + silnik bardziej podatny na tuning.

NSR NAJMOCNIEJSZA 125 HAHHAHAHHAHA, 125 TAK BARDZO AGRESYWNA

Yzf fajny motorek ale szybko może Ci mocy braknąć. Ja bym się rozglądał za rs 125, mocna no i ładna, a jeśli jesteś z Londynu i masz dużo kasy to szukaj w wersji max biaggi.

Fajnie jakbyś podał swój priorytet (cena, moc, wygląd, spalanie). 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...