Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Source]Gg Autorespond

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Napisałem ten program mając pomysł z innego tematu.

Bez pierdolenia, program automatycznie odpowiada na wiadomości wysłane do nas na gg, bez naszej ingerencji (nawet nie wyświetla okienka rozmowy). Przydatny gdy np. gramy sobie w jakąś grę na pełnym ekranie albo oglądamy film i nie chcemy aby ktoś nam przeszkadzał. Do używania nie trzeba nic ustawiać w gg. Po prostu skompilować i odpalić. Oto source:

#include <ButtonConstants.au3>
#include <EditConstants.au3>
#include <GUIConstantsEx.au3>
#include <ProgressConstants.au3>
#include <WindowsConstants.au3>
#Region ### START Koda GUI section ### Form=
$Form1 = GUICreate("Form1", 305, 65, 205, 128)
$Input1 = GUICtrlCreateInput("", 4, 6, 293, 21)
GUICtrlSetTip(-1, "Tu wpisz co ma odpowiadać bot gdy ktos do niego napisze!")
$Button1 = GUICtrlCreateButton("Odpowiadaj!", 4, 28, 293, 17, $WS_GROUP)
$Progress1 = GUICtrlCreateProgress(4, 52, 294, 10)
GUISetState(@SW_SHOW)
#EndRegion ### END Koda GUI section ###

While 1
$nMsg = GUIGetMsg()
Switch $nMsg
	Case $GUI_EVENT_CLOSE
		Exit
	Case $Button1
		Do
			Respond(1000)
		Until $nMsg = $GUI_EVENT_CLOSE
EndSwitch
WEnd

Func Respond($delay)
$inp = GUICtrlRead($Input1)
$info = "Korzystam z programu GaduGadu AutoRespond v. 0.1b. Jesli chcesz dowiedziec sie wiecej zapraszam na:"&@CRLF&"http://www.mpcforum.pl/topic/160371-sourcegg-autorespond/"
If ControlCommand("[Class:QTool]", "", "QWidget5", "IsVisible") == 1 Then
	ControlSend("[Class:QWidget]", "", "[TEXT:qt_scrollarea_viewport]", $inp, 1)
	ControlSend("[Class:QWidget]", "", "[TEXT:qt_scrollarea_viewport]", @CRLF&$info, 0)
	ControlSend("[Class:QWidget]", "", "[TEXT:qt_scrollarea_viewport]", "{ENTER}", 0)
	ControlClick("[Class:QTool]", "", "QWidget15", "left")
Else
	TrayTip("Brak Wiadomosci", "Nie otrzymales zadnej wiadomosci!", 700, 1)
EndIf
Sleep($delay)
EndFunc

W tej wersji program do wiadomości podanej w polu imput dodaje tekst z linkiem do tego tematu. Z czasem mam zamiar zmienić kilka rzeczy. Btw w związku z objęciem tego tekstu (kodu skryptu również) licencją CC (info poniżej), jeśli ktoś będzie chciał zmodyfikować skrypt do swojego użytku, proszę o poinformowanie mnie tutaj lub na PW.

GG AutoResponder by killa[h] is licensed under a

88x31.png

Creative Commons Uznanie autorstwa-Użycie niekomercyjne-Bez utworów zależnych 3.0 Polska License

W oparciu o utwór dostępny pod adresem www.mpcforum.pl

[TUT] Full Autoit V3 Tutorial

yo po 1 nie kayloger tylko bot który zapamiętuje hasła -_-

stop1.png

Opublikowano

@up:

to doczytaj może czego dotyczy licencja CreativeCommons BY-NC-ND a nie pierdolisz głupoty...

Podczas zgłaszania licencji:

W jakim formacie jest utwór: [Tekst]

Więc nie gadaj jak nie wiesz. Słowo utwór niekoniecznie oznacza piosenkę... a to nie jest polska licencja i chujowe tłumaczenie to nie moja wina.

Po ang:

You are free:

* to Share — to copy, distribute and transmit the work

Work - praca, utwór, dokument...

stop1.png

Opublikowano

Coś mi to nie działa, pisze mi nonstop nie otrzymales zadnej wiadomosci, a koperta miga, jak otworzylem sam kilka razy okno rozmowy to napisal, www.mpcforum.pl i tyle.

Troche popróbowałem i teraz jak ktoś pisze to otwiera koperte, tzn koperta przestaje migać, ale nie pojawia się okno rozmowy ( tak miało być wiem), ale jak patrze w archiwum to nic nie odpisało, dlaczego?

Opublikowano

Wstałem, poszperałem, jak dostaje wiadomość to owszem otwiera ją i okienko się nie pokazuje, ale nic nikomu nie odpisuje, zastanawiałem się dlaczego włączylem AutoIt v3 Window Info, i zauważyłem, że numery okienek "QWidget" się zmieniają, powiedziałbyś mi, który QWidget za co odpowiada, wiem, że QWidget15 odpowiada za otwarcie koperty, i jest on stały - nie zmienny.

Opublikowano

ja to testowałem na infobocie, tzn szybko do niego pisałem i wyłączałem okienko i wtedy odpisywał (infobot wtedy mi spamował nieźle ;p)

Ja zamiast numerów (sam zauważyłem że się zmieniają) używam textu obok kontrolki. Np. okienko wpisywania wiadomości ma numer zmienny, ale tekst jest ciągle ten sam, więc użyłem:

"[TEXT:qt_scrollarea_viewport]"

stop1.png

Opublikowano

ja to testowałem na infobocie, tzn szybko do niego pisałem i wyłączałem okienko i wtedy odpisywał (infobot wtedy mi spamował nieźle ;p)

Ja zamiast numerów (sam zauważyłem że się zmieniają) używam textu obok kontrolki. Np. okienko wpisywania wiadomości ma numer zmienny, ale tekst jest ciągle ten sam, więc użyłem:

"[TEXT:qt_scrollarea_viewport]"

Ale tak jak powiedziałem nie działa mi to, więc jakbyś znalazł czas poprawiłbyś ? bo ogólnie widać, że ma przyszłość okienko ładnie otwiera.

Opublikowano

Cały czas nad tym pracuję, bo myślę że autoit to wcale nie taki słaby język. Jakby co to będe tu wrzucał przerobiony program.

EDIT:

btw. QWidget15 to znaczek [X] przy tym okienku co się wyświetla jak ktoś do ciebie napisze, używam tego do zamykania komunikatu po odpisaniu.

stop1.png

Opublikowano

Cały czas nad tym pracuję, bo myślę że autoit to wcale nie taki słaby język. Jakby co to będe tu wrzucał przerobiony program.

EDIT:

btw. QWidget15 to znaczek [X] przy tym okienku co się wyświetla jak ktoś do ciebie napisze, używam tego do zamykania komunikatu po odpisaniu.

Znaczek X też zmienia numer, więc lepiej użyć poprostu klawisza ESC ( zamyka okienko ) :P

Opublikowano

No niestety mi też nie działa, otwiera wiadomość, ale nie odpowiada, jak sam otwieram okienko rozmowy i jest widoczne, to od czasu do czasu odpowie, ale też bardzo żadko,

Jakby ci się udało to dopracować to było by super.Pozdrawiam

Opublikowano

Powoli naprawiam błędy, udało mi się spowodować automatyczne wysyłanie wiadomości do ostatniej osoby z którą się rozmawiało, jak wyłączałem okienko to po chwili infobot mi odpowiadał na to co skrypt napisał do niego w tle (wszystko było ładnie widać), teraz próbuję przerobić go tak żeby odpowiadał do tego kto do nas napisze. Jak mi się uda to wrzucę source do 1 posta i poinformuję was (te osoby które się tym zainteresowały) na PW. (przy okazji myślę nad toolem do automatycznego wysyłania PW do kilku osób, ale najpierw chcę to skończyć)

stop1.png

Opublikowano

Fajnie, dzięki :) powodzenia, tool do auto loginu na mpc forum to nie problem, chyba że chcesz to zrobić bardziej zaawansowanie ( w tle) to już się niestety na tym nie znam. :P jeśli znajdziesz chwile zajżyj do mojego tematu, właśnie go zakładam będzie miał tytuł 2 Buttony - Tło

• 4 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 1 rok później...
Opublikowano

Siemka, mozesz mi napisac program ktory sprawdza adrese meil z pliku textowego, laczy sie do podanego meila poprzez smtp i wysyla meila do tych ludzi. Oczywiscie nie za free.

??????

Opublikowano

@UP regulamin zabrania Ci prosić o takie coś ...

ale mam dobry humor więc powiem Ci ,że taki program już jest w dziale gotowców autoit i że jestem autorem, minuta szukania...

Opublikowano

Widzialem lecz nie wiem jak mam zrobic ten UDF SMTP. Mam go dodac do tego pierwszego skryptu?

Opublikowano

@up

Ten UDF zapisujesz w pliku *.au3 o nazwie SMTP oraz wklejasz do katalogu ze skryptem.

@top przydatne, lecz dla innych gdyż ja nie korzystam z gg. Mógł byś coś takiego do skype'a zrobić :rolleyes:

^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...