Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Odczytanie błędów + wirus skype baido.com

ŻyjAndrzeju

Pytanie

Opublikowano

Cześć, coraz częściej komputer sam się wyłącza (prawdopodobnie z przeciążenia). Czy ktoś mógłby odczytać te kody i napisać jak temu zaradzić?

AlVPFLk.png

Drugim problemem, który zaalarmowała mi koleżanka jest taki, że na skype (nie używam z niego kilka miesięcy) do wszystkich moich kontaktów został wysyłany link baido.com/.......=[nick z skypa danej osoby], przeskanowałam komputer swoim antywirusem i malwarebytes (dałam pliki do kwarantanny [jak skończy mi się trial i będę musiała odinstalować to pliki z kwarantanny wrócą do stanu początkowego?]). Czy będzie konieczne robienie formata komputera? Jeżeli tak to proszę o kilka wskazówek, ponieważ sama tego nie robiłam, system bym zgrała na pendrive.

Mam windows 7 home premium.

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, coraz częściej komputer sam się wyłącza (prawdopodobnie z przeciążenia). Czy ktoś mógłby odczytać te kody i napisać jak temu zaradzić?

AlVPFLk.png

Drugim problemem, który zaalarmowała mi koleżanka jest taki, że na skype (nie używam z niego kilka miesięcy) do wszystkich moich kontaktów został wysyłany link baido.com/.......=[nick z skypa danej osoby], przeskanowałam komputer swoim antywirusem i malwarebytes (dałam pliki do kwarantanny [jak skończy mi się trial i będę musiała odinstalować to pliki z kwarantanny wrócą do stanu początkowego?]). Czy będzie konieczne robienie formata komputera? Jeżeli tak to proszę o kilka wskazówek, ponieważ sama tego nie robiłam, system bym zgrała na pendrive.

Mam windows 7 home premium.

Witaj!

Hm wyszukaj sobie narzędzia administracyjne i w nich będziesz miała "Diagnostyka pamięci i systemy Windows" a jeśli nie możesz znaleźć to prawdopodobnie będziesz miała w ścieżce:

Panel sterowania\System i zabezpieczenia\Narzędzia administracyjne 

i do tej operacji będzie konieczne wyłączenie komputera o czym zostaniesz poinformowana, ale uprzedzam wcześniej Ciebie ;) po czym komputer samoczynnie uruchomi diagnostykę pamięci ram, bo w 80% masz uszkodzoną pamięć RAM albo wadliwą, jeśli masz na gwarancji to będzie git. 

Poza tym podczas wykonywania testu, weź proszę patrz czy nie ma jakiś errorów bądź błędów albo warningów i jeśli są, to do wymiany będziesz miała pamięć RAM i jak wspomniałem, jak masz gwarancję to wymienią Ci bez żadnego problemu ale wtedy warto zgrać diagnostykę na pendrive, która będzie dostępna w C:\Windows\ plik memory tak jak zapewne miałaś wyżej bo większość sklepów czy firmy przyjmują reklamację pamięci z plikiem diagnostycznym.

Co do baido, tego koszmarnego wirusa to hm, możesz sobie zrobić cracka malwarebytes do postaci w premium, chętnie pomogę na PW, bo wiadome mpc nie wspiera piractwa dlatego też nie podam Ci tutaj szczegółów pomocy.

Pliki, które masz w kwaratannie, jeśli ich nie potrzebujesz to proszę usuń je i usuną się z komputera :)

Jeśli ktoś zaoferuje Ci tutaj z pomocy żebyś zrobiła format to unikaj takich wypowiedzi, format nic nie daje, tylko bardziej daje więcej zmarnowanego czasu bo problem zawsze będzie powracać po formacie, tutaj trzeba zabezpieczyć się przed tym. 

P.S.

Do Moderatorów: proszę uważnie przeczytać mojego posta, nie reklamuję piraconych rzeczy itd więc proszę nie czepiać się że udostępniam coś bo tu tylko daję możliwość rozwiązania problemu trial więc zgodne z regulaminem. Wolę wam tu już napisać notkę by nie wyjechał mi tu żaden mod że nie wspieramy piractwa na mpc jak ja przecież nic tu nie daję xDDD 

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...