Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zaufanie, test admin, rangi

BlueYT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem nie ufam za bardzo ludziom, można jakoś zrobić rangi,permisje żeby np test admin,mod jak mnie nie będzie np wszystkich nie zbanuje ale mute nie winnych ludzi itp? jest jakiś plugin czy coś?, porada do permissi czy coś? Co mam zrobić ? jakieś specjalne permisje rady ?

EasyYT.pl     1.7-1.8      MediumHC     Autorskie Pluginy

Opublikowano

ogłaszasz rekrutacje na kidmoda i zbierasz zgłoszenia

robisz rozmowę weryfikacyjną na discordzie lub ts'ie i wybierasz kilka osób na kidmoda

dajesz im kilka podstawowych uprawnień wraz z rangą kidmoda

testujesz ich przez kilka tygodni, tak długo aż zapracują sobie na zaufanie

dajesz im kidmoda na stałe lub awansujesz ich do stopnia moderatora i powtarzasz cały proces

oczywiście zawsze musisz się odpowiednio zabezpieczyć, tzn. nie dawaj więcej uprawnień niż potrzeba i kieruj się zasadami ograniczonego zaufania

tzn. rób backupy, wgraj plugin coreprotect na cofki i wyznacz kilka zaufanych osób które będą sprawdzać czy dobrze wykonują swoje obowiązki

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Ogarnij jakiś system zapisywania co robi osoba z ranga administratora ale i tak gdy osoba ,która chce coś zrobić z twoim serwerem dostanie range to albo użyje wszystkiego na raz albo nic nie zrobi większego sensu nie ma np niszczenia serwera po trochu bo każdy to zauważy 

Opublikowano

można jakoś zrobić rangi,permisje żeby np test admin,mod jak mnie nie będzie np wszystkich nie zbanuje ale mute nie winnych ludzi itp? jest jakiś plugin czy coś?

Nie.

Możesz nie dawać uprawnienia, ale to się wiąże z tym, ze gdy ktos rzeczywiscie będzie reklamował swój serwer lub coś podobnego to go administracja nie zbanuje bo nie będzie miała jak.

Możesz ogarnąć plugin/skrypt na zapisywanie użytych danych komend(np. ban/kick/mute) do plików i potem zobaczyć.

Rób codziennie najlepiej BackUpy i w razie czego przywrócisz.

Tylko te backupy na kompa dawaj, bo nie które hostingi zamieniają je za siebie.

.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...