Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Praca ktora wybrac

sh0keN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od 3 miesiecy robie w tartaku 9 h codziennie i zarabiam 1800 zl no wiadomo ciezko w cuj ale moge isc do lrzejszej w gminie no tam to wiadomo jakies przygotowania na polance jak sa jakies imprezy itp takie cos i chyba 8h ale tylko 1000 zl miesiecznie czas do poniedzialku mam na decyzje wiec co wybrac wedlug was

Opublikowano

To chyba jakiś żart. Praca poniżej płacy minimalnej po 8 godzin dziennie? 1800 zł za jak sam mówisz, bardzo ciężką pracę? 

Generalnie obie opcje są do niczego. Powiedz coś więcej o Twoim wykształceniu (lub jego braku). Przecież praca za takie pieniądze to wyzysk w czystej postaci, wtf.

5465845486.png

Opublikowano

To chyba jakiś żart. Praca poniżej płacy minimalnej po 8 godzin dziennie? 1800 zł za jak sam mówisz, bardzo ciężką pracę?

Generalnie obie opcje są do niczego. Powiedz coś więcej o Twoim wykształceniu (lub jego braku). Przecież praca za takie pieniądze to wyzysk w czystej postaci, wtf.

no skonczylem technikum i to moja pierwsza praca nie mialem 8 zl za godz ale od stycznia dal podwyzke do 9 a oczywiscie mam najciezsza robote w zakladzie
Opublikowano

no skonczylem technikum i to moja pierwsza praca nie mialem 8 zl za godz ale od stycznia dal podwyzke do 9 a oczywiscie mam najciezsza robote w zakladzie

No i to najlepiej potwierdza moją teorię, którą propaguję od dobrych 2 lat, że wykształcenie aktualnie jest c***a warte, gdzie ja bez jakiegokolwiek wykształcenia zarabiam czterokrotność Twojej pensji. xD

A jak mówiłem, ze mają zamknąć technika, bo to są szkoły typu zapchaj-dziura, to mnie wszyscy cisnęli. "Ale idź, idź do technikum, zawód będziesz miał!!" - no, taki zawód, że tutaj kolega za takie śmieszne pieniądze pracuje.

Nie wiem co Ci poradzić, ja na Twoim miejscu poszedłbym w jakimś zupełnie innym kierunku, jakiś własny ciekawy biznes, start-up. Studia w tej chwili też mało dają, chyba że jakiś naprawdę konkretny kierunek i wyjazd na zagraniczne kontrakty, ale to musiałbyś naprawdę rozgarniętym inżynierem być.  :yay:

Ale z tych dwóch, które przytoczyłeś, to ani jedna ani druga. Serio, wolałbym klepać biedę niż dać się wyzyskiwać i tyle.

5465845486.png

Opublikowano

Po pierwsze musisz w ogóle napisać na jaką umowę pracujesz ,bo owszem możesz zarabiać te 1800 netto ale brutto to jest 2500 ,a więc trochę więcej niż płaca minimalna ,która wynosi 2000 brutto. A jeżeli o twoje pytanie chodzi to ,albo spróbuj się dogadać z szefem żeby przeniósł cię na umowę zlecenie ,gdzie minimalną stawkę godzinową masz 13 zł brutto na godzinę ,albo szukaj inne fuchy ,bo ta praca na polance to jakaś gówno-praca i nie opłaca ci się. 

bez gif

Opublikowano

Po pierwsze musisz w ogóle napisać na jaką umowę pracujesz ,bo owszem możesz zarabiać te 1800 netto ale brutto to jest 2500 ,a więc trochę więcej niż płaca minimalna ,która wynosi 2000 brutto. A jeżeli o twoje pytanie chodzi to ,albo spróbuj się dogadać z szefem żeby przeniósł cię na umowę zlecenie ,gdzie minimalną stawkę godzinową masz 13 zł brutto na godzinę ,albo szukaj inne fuchy ,bo ta praca na polance to jakaś g****o-praca i nie opłaca ci się.

mam w umowie 2000 ale nie napisane czy brutto czy netto
Opublikowano

To nawet w hipermarkecie już zarabiasz 11h na godzinę na rękę (Tesco, Kaufland), a nie wypruwasz sobie flaki za najniższą (?) krajową. Ani jedno ani drugie.

w hipermarketach na hali jest minimalna stawka, w granicach 9zł netto, a nie 11.

Tylko jak pracujesz w zawodze dochodzi do 12~ netto/h

graphic.png

Opublikowano

1800-2000 od poniedziałku do piątku po 9h dziennie to co źle? dobry deal dla ciebie, nie robisz za 1300 więc się ciesz

1000zł na miech i 8h dziennie to idzie się w pizdu zajebać

Opublikowano

To nawet w hipermarkecie już zarabiasz 11h na godzinę na rękę (Tesco, Kaufland), a nie wypruwasz sobie flaki za najniższą (?) krajową. Ani jedno ani drugie.

w hipermarketach na hali jest minimalna stawka, w granicach 9zł netto, a nie 11.

Tylko jak pracujesz w zawodze dochodzi do 12~ netto/h

Pracuję w hipermarkecie w Dziale Zgodności i zarabiam około 11 zł, a kierownicy z 12-13zł/h. Nie pisałabym głupot, po prostu takie są realia.

Opublikowano

Polecam jeśli masz taką możliwość po prostu przenieść się do jakiejś większej miejscowości i złożyć CV w miejsca, które Cię interesują :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zdecydowanie zgadzam się z  przedmówcami. Jeśli tylko możesz, szukaj czego innego. Ani jedna, ani druga praca, o której piszesz nie rokuje dobrze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...