Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zabezpieczenie Serwer'a

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie. Otóż dużo słysze o tym że osobniki robią crash'e silnika wysyłając pakiety. Ponoć polega to na tym że bot spami pakietem a następnie ram serwer'a wywala że tak powiem w kosmos.

Ja używam paper spigot 1.7.10.

Odrazu mówie tak wiem że w najnowszych aktualizacjach nie ma luk w silniku ale nie stety community w minecraft jest takie jakie jest kazdy gra na 1.7.X i nie stety nic z tym nie zrobie.

Więc moje pytanie jest jakis sposób na zablokowanie tego? Crasher'y może są tylko na np wersje 1.8.x albo paczka antycheat by pomogła. 

Odrazu mówie każdy post typu wgraj najowszą wersje silnika, sam jesteś winny że masz starą wersje spigota lub craftbukkita będzie zgłaszany jako nie potrzebny spam :)

CzarnaWoda Here 

Trwa pościg za kasą, pozycją, dupami, gdzie ludzie rozminęli się z wartościami.
Tego nie wiem, ale spróbuj dać im palec, kto jest kto przekonasz się doskonale.
Hipokryci dla mnie daremnie ukryci, Ich dewizy, szydercze oczka, uśmiech Mona Lisy.

Pozdrawiam

Opublikowano

@ref

CzarnaWoda Here 

Hipokryci dla mnie daremnie ukryci, Ich dewizy, szydercze oczka, uśmiech Mona Lisy.

Pozdrawiam

Gość dominik148
Opublikowano

Ogranicz pakiety - pomoże to w większości crasherów.

Opublikowano

@Zethik

Zawrzyj wspolpracuje z kims kto to ladnie zabezpieczy ^^

Nie polecam marmaruka, jego serwer widac jak dziala stabilnie od kilku edycji xDD

<18:17:02> "MarmarukHD" został zablokowany permanentnie na serwerze przez "Otek" (Teamspeak przeznaczony dla ludzi.)

Opublikowano

Używam tej wersji papera i jest to naprawione, testowałem to botami wchodzącymi przez proxy i spamiącymi różnymi pakietami gdzie przy innym silniku serwer by od razu leżał a tu wywala bota/osobę za spam jeśli próbuje. A marmaruka wskazówkami nie radzę się kierować, nawet jeśli jeśli jest coś zabezpieczone on wie lepiej, że nie jest.

sygn.png

Opublikowano

Używam tej wersji papera i jest to naprawione, testowałem to botami wchodzącymi przez proxy i spamiącymi różnymi pakietami gdzie przy innym silniku serwer by od razu leżał a tu wywala bota/osobę za spam jeśli próbuje. A marmaruka wskazówkami nie radzę się kierować, nawet jeśli jeśli jest coś zabezpieczone on wie lepiej, że nie jest.

o jakiej mówisz?

CzarnaWoda Here 

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam mam pytanie. Otóż dużo słysze o tym że osobniki robią crash'e silnika wysyłając pakiety. Ponoć polega to na tym że bot spami pakietem a następnie ram serwer'a wywala że tak powiem w kosmos.

Ja używam paper spigot 1.7.10.

Odrazu mówie tak wiem że w najnowszych aktualizacjach nie ma luk w silniku ale nie stety community w minecraft jest takie jakie jest kazdy gra na 1.7.X i nie stety nic z tym nie zrobie.

Więc moje pytanie jest jakis sposób na zablokowanie tego? Crasher'y może są tylko na np wersje 1.8.x albo paczka antycheat by pomogła. 

Odrazu mówie każdy post typu wgraj najowszą wersje silnika, sam jesteś winny że masz starą wersje spigota lub craftbukkita będzie zgłaszany jako nie potrzebny spam :)

Możesz oprzeć serwer na 1.10 i wgrać 

ProtocolSupport :D 

Obecnie rozmawiałem z osoba której tworzą takowe crashery i specjalnie pod 1.7 wyszukują coraz to nowsze fixy by tylko zniszczyć tą wersje by "polaczki" szły z serwerem do przodu. Wersja 1.8+ ma ciężkie pakiety dlatego wielu programistów się poddaje i nie "apdejture" serwerów. 

Możesz też użyć BungeeCorde on zawsze około 40% fixów blokuje ale te najnowsze można uruchamiać na koncie klienta wystarczy zmienić parę linijek w configu klienta i można obecnie niszczyć serwery. 

Nie da się wszystkiego wytępić bo co parę minut powstają nowe :D 

Polecam robić serwery na najnowsze wersje bo od 1.8 zostały już poprawione chunky na serwerach i jest to lepsze dla serwera jak i graczy na nim,

Trochę doświadczenia mam i naprawdę z tym nie wygrasz, zmień serwer na 1.10 wgraj  ProtocolSupport i ustaw, że tylko z 1.7 można wchodzić i tyle :D no i oczywiście przepisz pluginy pod 1.10 ale użyj pakietów pod TAB  z  1.7 ewentualnie sprawdzanie kilku wersji i pod kilka wersji tab.

Pozdrawiam. 

Opublikowano

o jakiej mówisz?

PaperSpigot 1.7-1.8

sygn.png

Opublikowano

MARMARUK I ZABEZPIECZANIE SERWERA XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...