Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FPSy stopniowo spadają

kondonmt2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mój problem polega na tym ,że złożyłem sobie nowy pc i gdy zainstalowałem gta 5 to przez pierwszy tydzień chodziło wszystko płynnie a po tygodniu i z każdym następnym dniem fps stopniowo spadały i dzieje się to nie tylko w gta. Czy może być to spowodowane satrym dyskiem western digital green 500gb który przełożyłem do nowego pc dodam ,że dysk ten posiadam juz dobre 6 lat. 

mój pc:

procesor: i5 4460

karta graficzna: gigabyte gtx 1060 6gb

płyta główna msi b85m e45

ram Crucial Ballistix 8GB 1600 MHz

zasilacz thermaltake smart se 530w 

wszystkie sterowniki aktualne

temperatura procesora tez w normie ok. 70*C

Dodam jeszcze ,że jak zrobie format to na tydzien problem ustępuje a niemam zamiaru co tydzień instalować ponownie windowsa (10)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Polecam wymienić ten dysk. Ram ddr3 czy ddr4? Jak ddr3 kup nowa plyte i wsadz ddr4. Może za dużo pobierasz danych? Pozamykaj aplikacje w tle.

Opublikowano

Polecam wymienić ten dysk. Ram ddr3 czy ddr4? Jak ddr3 kup nowa plyte i wsadz ddr4. Może za dużo pobierasz danych? Pozamykaj aplikacje w tle.

Masz podany procesor po co pytasz się o ram rofl.

Witam mój problem polega na tym ,że złożyłem sobie nowy pc i gdy zainstalowałem gta 5 to przez pierwszy tydzień chodziło wszystko płynnie a po tygodniu i z każdym następnym dniem fps stopniowo spadały i dzieje się to nie tylko w gta. Czy może być to spowodowane satrym dyskiem western digital green 500gb który przełożyłem do nowego pc dodam ,że dysk ten posiadam juz dobre 6 lat. 

mój pc:

procesor: i5 4460

karta graficzna: gigabyte gtx 1060 6gb

płyta główna msi b85m e45

ram Crucial Ballistix 8GB 1600 MHz

zasilacz thermaltake smart se 530w 

wszystkie sterowniki aktualne

temperatura procesora tez w normie ok. 70*C

Dodam jeszcze ,że jak zrobie format to na tydzien problem ustępuje a niemam zamiaru co tydzień instalować ponownie windowsa (10)

Może być lecz nie koniecznie. Wejdź w menadżera urządzeń i zobacz jakie jest użycie dysku. 

Pobierz sobie np. CrystalDyskInfo i zobacz stan dysku. Możesz też sprawdzić dysk pod kątem badsektorów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...