Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

90% zużycia dysku, 100% zużycia pamięci RAM

Bantry George

Pytanie

Opublikowano

Witam, od paru dni mam problem, a mianowicie:

Posiadam laptopa, Lenovo G580 4gb ram, avasta premier, po zaktualizowaniu avasta premier mam problem z odpaleniem 2 klientow gry Metin2, dodatkowo duze zuzycie ram, oraz dysku, wczesniej (przed aktualizacja) wszystko bylo ok, moglem odpalic ok. 7 kont bez wiekszych lagow. Po uruchomieniu systemu zuzycie ram: ok 45%.

Myslalem nad formatem ( nie byl robiony od ok. 2 lecz mam za duzo plikow.

Problem z ekranem, sam sie 'rozjasnia' i 'przyciemnia', podczas pisania tjb 'myszka' sama klika na pulpit przez co nie moge pisac.

'strony' mojeip/.... (dosc dlugie linki) ktore blokuje avast.

Chcialem przeskanowac laptopa combofix'em, aczkolwiek mam windows 8.1, gdzie combofix nie dziala.

Prosze o POMOC, odwdziecze sie.

P.S. Jezeli zly dzien prosze o przeniesienie.

P.S.2. Byc moze mam cos 'zlosliwego', dlatego dzieje sie tak, a nie inaczej.

Pozdrawiam.

90774044972635854284.png

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Prawdopodobnie masz racje że jest to jakis wirus ale z drugiej strony metin2 jest bardzo nie stabilną grą wystarczy ze weszla jakas glupia aktualizacja i mogą być problemy

Chcesz abym przeczytał twojego posta dodaj mój nick ;)

Szukam pracy­

9704614430021861204355.png

Opublikowano

@RevsPL Czym jeszcze moge przeskanowac? To raczej nie wina gry, po aktualizacji wszystko ok bylo.

Czy przywrocenie systemu do dnia, w ktorym wezystko bylo ok rozwiaze problem ? Jezeli nie to befe mogl powrocic do dnia dzisiejszego ?

Opublikowano

Ja tam nie wiem jaki musi być dzień aby temat był nie przenoszony (Treść tematu [P.S.])

Skoro od tak dawna nie robiłeś formatu to czas najwyższy :) Lepiej wcześniej niż za późno.

Opublikowano

No trochę dziadostwa jest....usunąć. Wykonaj jeszcze logi FRST - http://www.mpcforum.pl/topic/1580932-pami%C4%99taj-o-wykonaniu-obowi%C4%85zkowych-log%C3%B3w/#entry13343253 bo pewnie coś zostanie, a przy okazji można jeszcze się zastanowić, co by usprawnić.

No i raczej zły dział, oprogramowanie bardziej tu pasuje, więc super jeśli ktoś by to przeniósł.

Retro PC:

MB: BEK-TRONIC BEK-3708 | CPU: AMD Am386 DX-40 40MHz | GPU: Trident 8900CL 1MB | Sound: SoundBlaster Vibra 16 | RAM:16MB(4x4) FPM SIMM Hyundai | HDD: 1.08GB Quantum Fireball | OS: DOS 6.22/Win 3.1

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...