Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Panfu.me - wielki powrót Panfu

Dawid_F

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

panfu.PNG

NOWA STRONA: https://www.panfu.me/ [Panfu.me]

Witajcie! Pewnie duża osób z was nie kojarzy tytułu więc sprostuję o co chodzi.

Dnia 18 marca 2017 roku zostanie otworzone na nowo Panfu! Czym jest Panfu zapytacie... już tłumaczę.

Panfu – komputerowa gra online dostępna przez interfejs WWW.
Docelową grupą graczy były dzieci w wieku od 6 do 14 lat. Po rejestracji gracz miał możliwość stworzenia awatara w postaci pandy.

Gra udostępniała możliwość czatowania oraz uczestnictwa w minigrach. Cechowała się walorami edukacyjnymi, gracz zdobywał wiedzę i brał udział w rozwiązywaniu zadań w różnych częściach wyspy Panfu.

Niestety, Panfu zostało zamknięte w listopadzie 2016 roku z powodu braku pieniędzy na jego utrzymanie.

Na nasze szczęście Panfu powraca w nowej odsłonie dzięki nowej firmie która zamierza zabrać się za ten stary, dobry tytuł.

Sam, grając w tą grę w 2007 aż do 2012 jako dziecko wspominam najlepsze chwile ze znajomymi kiedy graliśmy godzinami w tą gierkę.

Parę screenów z gierki:

blog_nc_4359515_6655639_tr_miasto.jpg

panfu-map1.png

110104.jpg

bieg_w_san_franpanfu.jpeg

Obrazek+marceli.png

101216a.jpg

blog_zc_4440312_6529560_tr_halloween_par

FKKS_y2_medium.jpg

miku-v-19-10.jpg

miku-19-10.jpg

Ja czekam żeby wrócić do tej gierki (i nie obchodzi mnie to, że jestem pełnoletni), bo to dla mnie masa wspomnień i godziny zabawy.

Nie mogę się doczekać, a jak wy sądzicie? Piszcie tutaj na forum w tym temacie, jeśli temat jest w złym miejscu to proszę o przeniesienie :)

Opublikowano

To jest to co, PewDiePie kupił ich siedzibę i grę - czy jak to jakoś było?

To chyba nie to samo ;d

https://www.google.pl/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=Club+penguin

Dużo podobnych gierek upada, i zaraz powstają na nowo

Pewdiepie kupił ClubPenguin. Panfu jest mniej rozbudowane i więcej rzeczy w tamtych czasach należało do ludzi którzy kupowali tzw VIP'y. Mam nadzieję, że w nowym Panfu to się zmieni :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...