Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internetowy problem w grach i nie tylko

Verales323

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od pewnego czasu zauważyłem ogromną zmianę w szybkości działania mojego internetu. Przed zadzwonieniem do "przemiłych" i zawsze "pomocnych" pracowników obsługi klienta, wolałbym najpierw zapytać tutaj. A więc: Posiadam dwa internety, jeden jest z Cyfrowego Polsatu LTE (ten lepszy) a drugi z Netii (gorszy :/), jeżeli chodzi o pingi, to mają je bardzo podobne, choć LTE jednak trochę przewyższa konkurenta. Problem pojawił się niedawno, a mianowicie ping w grach od 100 i więcej, przy czym miesiąc temu chodziło wszystko poprawnie na 40 pingu. Zrzuciłbym całą winę na sygnał etc. jednak sprawa dotyczy tylko i wyłącznie mojego komputera. W domu jest kilka sprzętów, między innymi komputer stacjonarny brata. Mój komputer, jak i komputer brata są podłączone do routerów kablem, więc problemów Wi-Fi raczej nie ma, skoro to Wi-Fi nie funkcjonuje. U brata jest stały ping 60-70, natomiast u mnie niezależnie od tego jakiego internetu używam jest on ponad 100, czasami nawet po 300-400. Przedstawię teraz sytuacje po której stwierdziłem, że to mój komputer jest coś nieogarnięty. Brat grał w cs'a i miał 70 pingu, ja na tym gorszym internecie miałem 300, a również grałem w csa i to bardzo denerwowało, więc powiedziałem bratu, że teraz ja korzystam z tego internetu skoro jest dobry ping i przełączyłem oba internety. Okazało się, że na tamtym internecie co miałem 300 pingu, brat ma 70, a na tym co się dopiero podłączyłem też ma 300 pingu, więc w 100% jest coś nie tak z moim sprzętem. W tle nic się nie pobiera, sprawdziłem programem NetLimiter 4. Antywirus i firewall wyłączone podczas grania + priorytet ustawiony na niski. NIC niestety nie pomaga. Więc zgłaszam się z pomocą do Was. Z góry dzięki!      

//Kamil

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...