-
👋 Witaj na MPCForum!
Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎
- ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
- ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
- ✅ System prywatnych wiadomości
- ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
- ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy
👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!
Zarejestruj się teraz
- 0

Pytanie
MrWinex66
MrWinex66
Witajcie,
chciałem się nieco pobawić VirtualBoxem i zainstalować na nim parę systemów, począwszy od Windowsa, a na Linuksie kończąc.
Mój główny system, na którym miałbym zainstalowanego tego VirtualBoxa to Windows 10.
I teraz mam pytanie: ponieważ słyszałem że Windows 10 potrafi sprawdzać legalność oprogramowania (licencje etc.), więc czy jeśli bym zainstalował na VB system z cracka (nie oryginalnie z pudełka z płytki CD), albo gdybym zainstalował system który Windows 10 mógłby uznać za zcrackowany, to czy coś może np. zablokować? Czy w ogóle Windows 10 jest w stanie to sprawdzić?
Dziękuję za pomoc
/ wiem że cracki są złe i tutaj na forum się ich że tak powiem nie wspiera, jednak chodzi mi bardziej o coś co system mógłby rozpoznać jako crack, a w rzeczywistości crackiem do końca by nie był (załóżmy któryś z Linuxów, jeśli w ogóle coś takiego by wystąpiło, że Windows 10 by wziął ten system za cracka)
1 odpowiedź na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.