Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

T-34-100 - porady odnośnie gry

Bialy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Macie jakieś porady odnośnie czołgu z tytułu? Ja nie umiem nim kompletnie grać ale może ktoś zdradzi mi jakąś cudowną receptę jak nie dostać raka przez ten czołg z tą peną. 

9113414779628821535959.gif

Opublikowano

Zakładam, że chodzi ci o tego czeskiego: Konštrukta T-34/100 (7 tier)

Więc tak:

- penetracja jest ok 175mm na zwykłych i aż 250mm na goldzie (nie wiem czego chcieć więcej, nawet IS-6 tak nie ma bo tam na goldzie 217mm) - działo ma lepsze od ruskiego meda T-43,

- med to nie TD i się nim nie kampi, nie jedzie się też na przodzie z HT, tylko flankuje, lub wspiera np. z 2 linii,

- całkiem mobilny jest więc spokojnie da radę flankować, a z boku to z tą penetracją nie powinno być problemu (poza wyjątkami IS-6, IS-3 itp. tam różnie bywa).

- wieżę ma całkiem całkiem to coś tam odbić może.

No ja w T-43 się trochę męczyłem, bo tam jest 144mm, a na goldzie 194mm, ale i tak dawałem radę bez golda, więc tu z 175mm peną bez problemu powinno być.

EDIT:

Znalazłem tylko 1 meda w tej grze który ma lepszą penetrację od tego, ale skubie po 135HP - Panther. Sporo medów na jego poziomie ma gorszą penę o ~30mm.

Nie wiem jaki naprawdę masz problem z tą penetracją (są 8 tiery co mają taką samą, a nawet S.Pers miał gorszą bo miał do niedawna 170mm, do tego wolny jak muł pasiasty).

Jest masa 8 tierów co mają tylko troszkę lepszą od jego penetracji.

Ja bym powiedział, że penetracja to jedna z większych zalet tego meda.

Opublikowano

Skoro masz t-34-100 to musiałeś przejść przez V i VI tier. Graj podobnie jak nimi. Różnica jest taka, że teraz masz szanse coś odbić ale z drugiej strony straciłeś dużo depresji działa więc musisz mieć na uwadze niskie opuszczanie armaty przy wychylaniu się. Poza tym to jest analogia do skody V i VI tieru.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...