Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dobry moment na kupno d3?

AboVeAll

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cze, jako że od jakiegoś czasu można sobie doładowywać saldo battlenet za tokeny zdobywane w World of Warcraft, a że naszła mnie ochota na diabolo poważnie zastanawiam się czy kupić. W D3 nie grałem nigdy, za to w diablo 2 i diablo 2 LoD spędziłem kilka ładnych lat. 

Mam kilka małych pytań odnośnie D3 i dodatku do niego.

1. Czy D3 ma się na tą chwile dobrze? Chodzi mi o ilości graczy, rozgrywke itd.

2. Czy dużo czasu trzeba poświęcać dziennie by zdobyć jakiś w miarę fajny gear? bo tu pewnie wygląda podobnie jak w przypadku D2 czy innych hack and slashów ,że wbijamy X level i farmimy do usranej śmierci?:p

3. Ogólnie czy najlepsze "lata" D3 już minęły? Paru znajomych mówi że teraz już nie warto grać, czy faktycznie tak jest?

Feel the beat!

Opublikowano

Cze, jako że od jakiegoś czasu można sobie doładowywać saldo battlenet za tokeny zdobywane w World of Warcraft, a że naszła mnie ochota na diabolo poważnie zastanawiam się czy kupić. W D3 nie grałem nigdy, za to w diablo 2 i diablo 2 LoD spędziłem kilka ładnych lat. 

Mam kilka małych pytań odnośnie D3 i dodatku do niego.

1. Czy D3 ma się na tą chwile dobrze? Chodzi mi o ilości graczy, rozgrywke itd.

2. Czy dużo czasu trzeba poświęcać dziennie by zdobyć jakiś w miarę fajny gear? bo tu pewnie wygląda podobnie jak w przypadku D2 czy innych hack and slashów ,że wbijamy X level i farmimy do usranej śmierci?:p

3. Ogólnie czy najlepsze "lata" D3 już minęły? Paru znajomych mówi że teraz już nie warto grać, czy faktycznie tak jest?

1. Na początku sezonu serwery były pełne, a logowanie trwało naprawdę kilkanaście minut, więc graczy trochę jest.

2. Pierwszy build na GR 50 można zdobyć w kilka dni, natomiast farma takiego na GR 100 czasami zajmuje kilka miesięcy.

3. Ostatnio Blizzard zaczął coś robić w tej grze, więc właśnie teraz warto zagrać.

Opublikowano

Ok, mam jeszcze dwa pytania.

Można grać solo, tzn mam na myśli czy nie będę w jakiś sposób stratny w porównaniu do grania w grupie?

Systemu handlu jako takiego nie ma? Przedmioty lecą pod specjalizację, którą gramy?

Feel the beat!

Opublikowano

Polecam znaleźć kogoś do gry ( oczywiście po skończonej kampanii. Jeśli jesteś starym wyjadaczem to od razu proponowalbym Ci HC :P
Tak przedmioty pod daną postać, handlu nie ma, samemu równie dobrze można grać -> moby są silniejsze za kazdego gracza w druzynie ale wtedy i wiecej expa i zlota dają. Jeśli grasz sam, możesz podnieść z kolei poziom trudności. Jednak najprzyjemniejsza gra ( po przejsciu fabuly), to gra w party ;)

Opublikowano

Ok, mam jeszcze dwa pytania.

Można grać solo, tzn mam na myśli czy nie będę w jakiś sposób stratny w porównaniu do grania w grupie?

Systemu handlu jako takiego nie ma? Przedmioty lecą pod specjalizację, którą gramy?

Handel jest ale działa tylko jeśli osoba z którą handlujesz wydropiła ten przedmiot kiedy byłeś w jej grupie. Głównie lecą na taką klasę którą grasz ale zdarzają się wyjątki.

Opublikowano

No to pod tym względem brzmi zachęcająco :D Bo w Path of Exile/ Diablo 2. Było tak że jak wyfarmiłeś ileś przedmiotów to potem przez miesiąc nie mogłeś sprzedać by kupić na swojego speca. Pewnie jedyną słuszną rozgrywką jest granie na sezonach? 

Feel the beat!

Opublikowano

No to pod tym względem brzmi zachęcająco :D Bo w Path of Exile/ Diablo 2. Było tak że jak wyfarmiłeś ileś przedmiotów to potem przez miesiąc nie mogłeś sprzedać by kupić na swojego speca. Pewnie jedyną słuszną rozgrywką jest granie na sezonach? 

Na sezonie łatwiej zdobyć pierwszy set. Postacie sezonowe po sezonie zamienią się w postacie niesezonowe

http://eu.battle.net/d3/pl/blog/20405165/zakończenie-sezonu-8-już-wkrótce-16-12-2016#rollover

Tu jest dokładnie opisane co się stanie z tymi postaciami, przedmiotami itp.

Opublikowano

Dobra, by grać normalnie w sensie robić rifty itd. to musze najpierw przejść całą część fabularną i co potem? Jestem już w IV akcie

Feel the beat!

Opublikowano

Dobra, by grać normalnie w sensie robić rifty itd. to musze najpierw przejść całą część fabularną i co potem? Jestem już w IV akcie

Po przejściu fabuły w ustawieniach (podczas wybierania postaci) musisz zaznaczyć Gra Przygodowa.

Opublikowano

No dobra, a co jeśli zrobiłem postać na wersji trialowej gry? Nie było tam możliwości zaznaczenia tej opcji, dopiero jak w którymś etapie gry mi wyskoczyło że trial się skończył i muszę kupić i dopiero wtedy kupiłem :/ Czyli ze muszę zrobić postać na nowo?

Feel the beat!

Opublikowano

No dobra, a co jeśli zrobiłem postać na wersji trialowej gry? Nie było tam możliwości zaznaczenia tej opcji, dopiero jak w którymś etapie gry mi wyskoczyło że trial się skończył i muszę kupić i dopiero wtedy kupiłem :/ Czyli ze muszę zrobić postać na nowo?

Chodzi Ci o to że po zabiciu Leoryka nie miałeś tej opcji? Opcja jest dostępna jeśli skończysz fabułę D3 (Akty I-IV) i Reaper of Souls (Akt V). Nie musisz robić nowej postaci.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...