Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Aplikacje w tle wyłączają się po jakimś czasie lub zatrzymują się

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,posiadam telefon Huawei P8 Lite z najnowszym androidem.  Problem mam taki ze gdy włączę aplikacje Endomondo,Strava lub cos podobnego i włączę start treningu to wszystko ładnie liczy do czasu. Gdy chce zakończyć trening to aplikacja która otwarta była w tle i zakończyła samodzielnie trening. Na samym początku myślałem ze to wina aplikacji ale pobrałem okolu 4 rożnych sportowych aplikacji i wszędzie tak samo.

Wygląda miedzy ze trening mój trwa okolu 3 godziny ale aplikacja tylko zapisała 1,5h. Albo czasami jest tak ze slad trasy zapisuje idealnie  ale pewnym momencie zatrzymuje się w danej miejscowości i okolu 15 km dalej się włącza powrotem i jest prosty ślad. Telefon jest nowy,kupiony tydzień temu.

Nie wiem gdzie jest problem w gps.telefonie czy w samych aplikacjach. Poprzednio miałem telefon Sony E4 i nie miałem takiego problemu.

Opublikowano

Jest to prawdopodobnie spowodowane specyficznym zarządzeniem pamięcią przez Huawei, która po jakimś czasie hibernuje procesy w tle. Dlatego moją propozycją jest zostawienie appki na pierwszym planie (czyli nie 'minimalizowanie' jej) 

aqcu39P.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...