Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przednicki w kwadratowym nawiasie TS3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie wie ktoś może jak w permisjach ustawić przed nickiem użytkownika nazwę w kwadratowym nawiasie np.: [Friend] Nick. dzięki z góry za pomoc ;)

Opublikowano

Zależy to oczywiście od nazwy rangi. Musisz zaznaczyć permisje

i_group_show_name_in_tree

i wybrać opcję. Opcje dostępne to:

Before - przed nickiem.

Behind - za nickiem.

Wtedy nazwa owej rangi będzie wyświetlać się w drzewku :)

Desktop - Procesor: Intel i7-7700k 4.20Ghz  | Karta Graficzna: EVGA Geforce GTX 1070 | RAM: 16GB 

Laptop - Procesor: Intel i5-8250U 2.5Ghz | Karta Graficzna: Radeon 530 | RAM: 8GB

Opublikowano

z góry dzięki, a tak przy okazji jeszcze mam jedno pytanie, jak zrobić rangę nowy. Mam na myśli, dajmy sytuacje ktoś pierwszy raz wchodzi na serwer i nie była mu nadana żadna ranga, a chcemy by miał domyślnie range na przykład nowy jak to zrobić. z góry dzięki :)

Opublikowano

Robisz nową grupę serwerową. Musi owa grupa być tzw. "tymczasowa". Ustawisz to permisją

b_group_is_permanent

Owa permisja musi być odznaczona

Aby domyślne każdy użytkownik miał ją jak wchodzi na serwer, wchodzisz w "Edit Server" u góry drzewka kanałów.

Tam zakładka "Misc" i ustawiasz tak jak tutaj:

https://scr.hu/9LKXYa

//EDIT

Oczywiście przy założeniu że nie używasz domyślnych rang TS'owych :)

Desktop - Procesor: Intel i7-7700k 4.20Ghz  | Karta Graficzna: EVGA Geforce GTX 1070 | RAM: 16GB 

Laptop - Procesor: Intel i5-8250U 2.5Ghz | Karta Graficzna: Radeon 530 | RAM: 8GB

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...