Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przycinanie co minutę

panpanpan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Od zakupu mojego laptopa. To był celowy zakup laptopa bo komputery mi do gustu nie przypadają to jest problem związany z scinkami we WSZYSTKICH GRACH ktore co kilka sekund sie ukazuja. Robiłem juz format i instalowalem sterowniki z plyty gdyz za 1 razem ze strony producenta i nic. Laptop msi gt72 6qe dominator pro g. A tutaj ten blad. Dodam ze ta scinka zaczyna sie od 1:13 !! https://www.youtube.com/watch?v=ax2PsSz2WSk&feature=youtu.be

Opublikowano

Skoro we wszystkich to się przegrzewa albo nie zainstalowany program do zarządzania energią, możliwe że wszystkie ustawienia zasilania są w trybie zrównoważony zamiast wysokiej wydatności. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Skoro we wszystkich to się przegrzewa albo nie zainstalowany program do zarządzania energią, możliwe że wszystkie ustawienia zasilania są w trybie zrównoważony zamiast wysokiej wydatności. 

Dzięki za odpowiedź. Komputer nie przegrzewa sie w żadnym wypadku. Temperatury podzespołow nie przekraczają 65 stopni mowa o procku i grafice. Temp dysku to jakies 29-35 stopni.

O jaki program do zarzadzania energia moze ci chodzic?. Dodam ze tryb mam ustawiony na Wysoka wydajnosc :)

Opublikowano

Bardzo możliwe że spowodowane jest to jakimiś procesami w tle które na krótki moment powodują czkawkę 'procesu'. Jest to ciężkie do zrozumienia, jest to związane z wywłaszczeniem procesora który na moment (milisekundy?) przerywa aktualny proces aby wykonać inne obliczenia przekazane od planisty.

Polecam powyłączać niepotrzebne programy i zobaczyć czy nic się nie poprawi.

aqcu39P.png
Opublikowano

Bardzo możliwe że spowodowane jest to jakimiś procesami w tle które na krótki moment powodują czkawkę 'procesu'. Jest to ciężkie do zrozumienia, jest to związane z wywłaszczeniem procesora który na moment (milisekundy?) przerywa aktualny proces aby wykonać inne obliczenia przekazane od planisty.

Polecam powyłączać niepotrzebne programy i zobaczyć czy nic się nie poprawi.

Dzięki za odpowiedź. Jak gram to zawsze wszystko co nie potrzebne to mam wyłączone :). Czy może jakąś usługę by można popróbować powyłączać?. Ps jak sprawdzalem w menedzerze zadan w zakladce wydajnosc to podczas scinki wartosc zuzycia procka nie skacze do 100%

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...