Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Twisted Fate - zapytanie

Birwus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż jestem graczem platyny 2, zainteresowałem się Twisted Fatem, ogólnie ma duży potencjał na soloq, aczkolwiek mam problemy z umiejętnościa W (Pick A Card) tzn samo wybieranie karty jest bardzo łatwe, poza tym kiedy szybko musisz rzucić stuna, a jako pierwsza wyskakuje Ci żółta karta. Wtedy nie zdążam jej wybrać. Czekanie, aż przejdzie cała rundka i znowu kolejna żółta jest lekko czasochłonne. To przyjdzie z czasem? Ew. polecicie jakieś narzędzia do ćwiczenia czasu reakcji czy coś takiego?

Ogólnie i prościej rzecz ujmując to jeżeli karta której w tym momencie potrzebuję na szybko, wyskakuje jako pierwsza to nie zdążam jej wybrać. Kolejną już bez problemu.

Opublikowano

W tfa działa tak

Wciskasz W tasuje, wybierasz karte, padlo Na niebieską. Trzymasz i do póki jej nie rzucisz algorytm jest spauzowany.

Po rzucie nastepuje tasowanie ktorego nie widzisz, poprostu musisz to wyczuc.

Rzucasz karte, potem liczysz w pamieci, ponieważ to tasowanie działa cały czas

graphic.png
Opublikowano

Wejdź na sandboxa, nie wyłączaj respienia minionów, ustaw zmniejszone cooldowny, i automatyczne regenerowanie many i trenuj, aż dojdziesz do wprawy.

Ja poświęciłem już ponad 3 godziny na trudne wallhopy i comba na Riven, anulowanie animacji etc.

giphy.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...