Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Utrata pakietów, prośba o analizę

Baranek007

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Ostatnio, mniej więcej tydzień temu zauważyłem dość spore lagi internetu podczas w gier, co podczas grania w np. LeagueOfLegends bardzo mi przeszkadza ponieważ co chwilę mam ''Próbę Odnowienia Połączenia''. Z początku zostawiłem to i myślałem że za kilka dni coś się samo poprawi, po jakimś czasie zacząłem przeglądać różne fora i myśleć jak to naprawić, próbowałem już trochę sposobów, jednak nadal nic... Kiedy siedzę na TeamSpeaku i sprawdzam swoje Informacje o połączeniu potrafię mieć nawet 30% utraty pakietów, dzwoniłem do operatora, jednak on uważa że z ich strony nie ma żadnego problemu i wszystko jest ok. W samym używania przeglądarki tego nie widać, jest 8 pingu i nic się nie dzieje. Kiedy odpalam jakąś grę jest to bardzo uciążliwe. Czy wie ktoś jak to naprawić lub co z tym zrobić i może pomóc?

Pozdrawiam.

Opublikowano

To głównie od tego próbowania innych sposobów są problemy, parametry domyślne systemu dla łącza są po to by utrzymać wszystko w odpowiednim stanie. Zmieniasz jeden może wpłynąć na jeden-dwa programy korzystnie a na inne odwrotnie.  

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Ale co zanalizować ?   Przecież i tak kompletnie nie będziesz miał pojęcia o co chodzi, anie taka analiza w niczym tez nie pomoże.

Jak na razie nie ma z niczym żadnego problemu jak już to łącze operatora a to nie jest twój problem by naprawiać. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...