Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Trwa uruchamianie systemu Windows 7

BosskiRoman

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka otoz mam pewien problem. Z gory wybaczcie za brak polskich znakow ale pisze z telefonu. Ostatnio podczas gry w csgo ekran sie zacial, dzwiek tak samo przez co zmuszony bylem do restartu komputera, ponownie dolaczylem do gry i wszystko bylo ok, lecz tylko przez godzine gdy sytuacja sie powtorzyla. Problemy zaczely sie juz od pierszego momentu gdy ten sie uruchamial ponownie, http://m.imgur.com/R3G9vdB nie wiem czt widac ale wszystko jest ok poza tym ze sa czerwone kropki. Myslalem wiec ze moze cos z grafika lecz dodam ze obraz wczesniej normalnie pokazuje nazwe mojej karty (GeForce 8800gt).Nastepnie wszystko zaczelo uruchamiac sie dalej az do momenty gdy ekran zawisl mi w momencie "Trwa uruchamianie systemu windows". Resetowalem go kilka razy lecz bez skutku, wiec stwierdzilem ze zrobie formata gdyz to moze byc jakis wirus. Format zrobiony, uruchamiam komputer i pojawia mi sie blad http://m.imgur.com/R4qp4am. Komputer wiec resetuje sie i znow zacina w momencie "Trwa uruchamianie systemu windows". Sprobowalem uruchomic go w trybie awaryjnym (rowniez wystepowal jakis blad ale w koncu sie udalo) i wygladalo to nastepujaco http://m.imgur.com/z3cVMCS, po prostu czarne tlo i nic sie nie da zrobic. I teraz tak, poszperalem troche po necie i raczej jest to wina dysku, z tym ze podczas formatowania go normalnie pokazywalo mi partycje ktore posiadalem, jak i teraz normalnie je moge tworzyc. Lecz z drugiej strony po tym ekranie poczatkowym gdzie mam czerwone kropki na ekranie moglbym stwierdzic ze to karta. Moje pytanie do Was brzmi, czy da rade jakos w biosie czy w inny sposob sorawdzic czy winna jest karta czy dysk? Czy najlepiej po prostu zaniesc dysk do jakiegos kumpla i podlaczyc go? Z tym ze po tym kroku niby moge odrzucic winny dysk jesliby tak bylo ale nie mialbym nadal 100% pewnosci ze to karta a nie cos innego.

Pozdrawiam i dzieki za wszelka pomoc.

Lubie To

fw821y.png
Sygnaturka wykonana przez FailStunt

Opublikowano

Może karta, może pamięć może i płyta. Znajdź w czym usterka i wymień na sprawny. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

problem w tym ze poza dyskiem nie mam pomyslu jak przetestowac resztw podzespolow pojedynczo

Lubie To

fw821y.png

Opublikowano

Testy wcale nie muszą cokolwiek wykazać, poza serwisem i szukaniem usterki jedyna rada wymieniać na sprawne albo wykryć uszkodzoną część na 100%.  

Aktualnie 1:3  szansy że trafisz na właściwy podzespół. Zrobisz jakieś testy jak uruchomisz system to może sie uda 1:2 . ;) 

Często zalecane jest postawienie Linuxa i sprawdzanie w konsoli problemów z podzespołami. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

ktos posiada moze jakies inne rozwiazanie by dowiedziec sie ktora czesc jest winna?

Lubie To

fw821y.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...