Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

True Life MTA-zasady Role Play

Wiewior523

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę o pomoc. Chciałbym dostać się na serwer MTA Role Play, ale nie znam zasad Role Play. POtrzebuję odpowiedzi na te pytania:

-Co zrobisz jeżeli twój pojazd zostanie zniszczony?,

-Odegraj podniesienie papierka, który wypadł ci z ręki,

-Napisz co znaczy skrót DM i napisz 2 przykłady,

-Co robisz widząc osobę, która celuje do ciebie z broni?

Proszę o szybką pomoc.

Opublikowano

Ale to wszystko powinieneś mieć wytłumaczone w poradnikach na takowym forum.

Polecam zacząć od SAMPa poleciłbym jeden serwer ale obwiam się że mnie zbanują, jak coś pisz na priv.

1. W jakim sensie zniszczony, jest wiele opcji.

2.No dawaj odegraj, tak ciężko odegrać na czacie "xxx schyla się po notatkę która przez podmuch wiatru wypadła mu z ręki na chodnik"

3. Napierdala*** we wszxystko co się rusza z broni palnej / białej bez odegrania akcji oraz bez jakiegokolwiek powodu - DM (Death Match)

4. Odgrywasz że panikujesz.

Podstawą grania RP jest myślenie i odbieranie tego co się dzieje na ekranie tak jakby działo się naprawdę bo co byś w realu zrobił gdyby ktoś wyjął glocka i przyłożył Ci do skroni? Najpewniej się ****** ze strachu.

Role Play - Wczuwanie się w postać, odgrywanie ról. 

@Edit Za pozwoleniem

http://ls-rp.net/topic/37108-nowy-graczu-zajrzyj-tutaj/

Od razu też mówię że nie ważne czy poradnik jest na ls-ce czy mta, oba to RP na obu gra się praktycznie jednakowo, więc warto nawet poobserwować ss z gry innych graczy na tych serwerach. 

Na LSce znajdziesz to w dziale między innymi "Organizacje Przestępcze".

Jakby coś to pytaj bo w sumie gra na RP i jej możliwości są tak obszerne że nie potrafiłbym opisać wszystkiego w jednym poście, trzeba by zrobić poradnik co i tak zapewne nie objęło by dużego obszaru działań jakich można dokonać.

Doje**ł jak sosna w dzika...

Opublikowano

Dziękuję za odpowiedź, ale chodziło o to jak mam się zachować w danej sytuacji np.: iść na policję i napisać komendę /me i.t.d. Nie znam się na komendach więc proszę o pomoc.

Opublikowano

Dziękuję za odpowiedź, ale chodziło o to jak mam się zachować w danej sytuacji np.: iść na policję i napisać komendę /me i.t.d. Nie znam się na komendach więc proszę o pomoc.

Nie odpisałem jak mam się zachować bo na to jak masz się zachować wpływać na takim serwerze może masa czynników i to ty w zależności od chwili powinieneś sam wybrać jak ty zachowałbyś się w takiej sytuacji ale najczęściej np po stłuczce gracze używają /me i odgrywają nw że czują ból albo coś po czym przechodzą do sprawdzenia auta i jeśli sprawca nie uciekł to zaczynają z nim rozmowę...

Chłopie naprawdę, jeśli chcesz się nauczyć grać to graj, po prostu, wkręć się, ktoś Ci pomoże na serwerze, doradzi ale jeśli zaczynasz polecam właśnie LSkę bo tam administracja jest o tyle fajna że jeśli się wytłumaczysz że zaczynasz to oni zrozumieją. W DevGaming bardziej tego wszystkiego przestrzegają podobno.

Jednak to co opisałem wyżej nie przeszkadza w tym by wejśc na forum zarówno LSki jak i DevGaming-u by poczytać poradniki adminów, popatrzeć jak grają inni (bo mówię z gier organizacji na LSce jest masa ss-ów) ja też uczyłem się grać na gorąca z kumplami i do dziś nie wiem wielu rzeczy :D

Tak jak już mówiłem w razie potrzeby Priv lub ciągnij tu temat i oznacz mnie w poście czy coś ;)

@Edit

Jeśli chodzi o komendy to też na forach powinieneś znaleźć, <edit> no i masz http://ls-rp.net/forum/670-oficjalny-poradnik-ls-rpnet/ (mam nadzieję że nie zbanujecie za linka prawie to samo co wczoraj :D )

Doje**ł jak sosna w dzika...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

mugł bys mi pomuc bo prubuje wejsc na true life 

i mam 4 pyt otwarte nap co to jest terminator,wyjasinij co to jest cn czy jest dozwolony na true life

jechałes sportowym zamochodem miałes powazny wypadek co robisz jak to odegrasz zostałes postszelony z broni palnej jak to odegrasz co to jest ba czy jest dozwolony na true life jechałes rowerem miałes wypadek z innym pojazdem co robisz jak to odegrasz czym sie ruzni czat ooc od ic

prosze o szybkom odp

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...