Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

"Zaawansowany" plugin na zmianę nicku w grze

MiamiCenter

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, poszukuję pluginu / skryptu lub aliasów, dzięki którym można będzie zmienić kolory nicku bez zmieniania nazwy wyświetlanej w grze.

Przykład:

Jeśli mamy nick Fus, ten plugin ma działać tak, że nie możemy sobie ustawić innego nicku niż Fus w kolorach tzn. komenda /nick &1Fus123 nie będzie działać, ale samo /nick &1Fus tak. 

Do tego oczywiście system permissions np. zmiennick.VIP i config, w którym możemy zablokować dane kolory w nickach <np. &4 i &c> tak jak i formaty <&l &n itp.>.

Z góry dziękuję za pomoc :D

Opublikowano
String change = args[0]
String stripChange = ChatColor.stripColors(change);

if (stripChange.equals(player.getName()) {
    player.setDisplayName(ChatColor.translateAlternateColorCodes('&', change));
}

Szukam gotowego pluginu :D Bo ja sam się nie znam na pisaniu pluginów niestety ;(

Opublikowano

W essentials znajduje się taka komenda, po co tworzyć osobny plugin, skoro każdy ma essentials? W dodatku w tamtym pluginie jest odpowiednia permisja. Pozdrawiam!!!

baner4.gif

Opublikowano

W essentials znajduje się taka komenda, po co tworzyć osobny plugin, skoro każdy ma essentials? W dodatku w tamtym pluginie jest odpowiednia permisja. Pozdrawiam!!!

Tyle że ona nie działa tak jak chcę żeby działała ;)

Otóż, chcę żeby gracz nie mógł zmienić nazwy wyświetlanej, a za pomocą pluginu Essentials i komendy /nick może sobie ustawić jaki kolwiek chce. Chcę żeby się nie dało ustawić z nicku np. Grzybek na Brzoza123 </nick &2Brz&3oza123>. Chcę żeby dało zmienić się tylko kolory w nicku ;) 

Ewentualnie jakieś aliasy, że komenda /nick jest zablokowana, ale np. komenda /nickzielony to /nick &1<nick>

Opublikowano

takiego pluginu raczej nie ma, ale

wgraj plugin coloredtags

https://dev.bukkit.org/projects/colored-tags

napisz skrypt dzięki któremu gracz mógłby sobie sam nadać kolor

command /test:
  permission: skript.kolor
  trigger:
    execute player command "ctags player %player% TuNazwaRangi &2"

Nie chodzi o NameTag'i, tylko o czat ;) Jak wiemy wszystcy, gracz z permissions essentials.nick może zmienić sobie nick dowolnie, a mi chodzi o to, żeby mógł tylko dodawać kolor do swojego aktualnego nicku, nie zmieniając go <Np. Masz nick Tofik, to nie możesz sobie zmienić komendą /nick na &2Tofikus ale /nick &2Tofik zadziała>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...