Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Zmienne Ip A Serwer No-Hamachi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

CZy da sie postawic serwer no-hamachi na zmiennym ip? bo z kumplem mamy juz all zrobione i chcielibysmy go postawic ale co podlaczenie do neta trzeba nowe spolszczenie :( czy da sie jakos tego uniknac?

@@offtop

YEAH postmaker ! :D

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

a ja ci cos powiem

mam ten sam problem mam neostrade Livebox i mimo tego ze zrobilem konto na NO-Ip pobralem client itp

to i tak sie zmienia , poniewaz neostrada ma reset o 24 i to nic nie da ^^

sam mam serwer no-hamachi

wiec niestety sie nie da :/

Opublikowano

Mam liveboxa na kompie nr2 na ktorym bedzie stal serwer :)

@sui

jak zrobie spol do mojego serwa po zarejstrowaniu sie na no-ip.pl i pobraniu clijenta to dam w nim adres np. 79.329.194.233.no-ip.pl to bedzie dzialalo? czy musze jakos inaczej?

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

tak będzie działało na 100% za plusiki mogę ci w tym pomóc, ponieważ ja już tai serwer na zmiennym ip stawiałem i wiem co i jak. :D

Powiem tak:

tam gdzie wpisujesz ip hamachi ze 100 dajesz: 192.168.1.104 , tam gdzie name serwer to 192.168.1.1 i obok też 192.168.1.1

w netmask 255.0.0.0 i ustawiasz swoją kartę sieciową w ustawieniach a potem wystarczy, że na no-ip robisz domene i na leanucherze by Kaje coś tam wpisujesz domene i odpalasz tą surą, jakbyś coś nie rozumiał to napisz ja lepiej ci to wytłumaczę, a teraz nie mam za wiele czasu :)

• 2 miesiące temu...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...