Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy taki internet wystarczy do CS:GO?

szybkiexe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Posiadam kablówke 20Mb/s ale coś za droga się robi powoli i myślałem żeby wziąć internet mobilny z T-Mobile, mieszkam obok Bydgoszczy z tego co widziałem LTE mi by łapało po mapach. Pakiet jaki bym chciał to 30GB z tego liczyć trzeba 2 telefony 1 telewizor 2 laptopy, dzielił bym internet  z mamą która też dosyć dużo gra w gry na facebooku, a mi zależy na tym żeby łącze było stabilne żeby ping nie przekraczał 70. Dobry taki interes czy nie za bardzo ? I +/- jaka jest prędkość maksymalna pobierania z internetu mobilnego.

Pozdrawiam !

Opublikowano

Ja natomiast posiadam internet mobilny z PLAY i ping mam 50-80. Jak siostra odpali jakiś film na telefonie to ping skacze +300.

Prędkość pobierania zależy od zasięgu.

Ja nie polecam brać internetu mobilnego.

Opublikowano

Ja na kablówce też tak mam że jak mama odpali cos na yt w full hd to zaczyna ping skakać ale nie raz mam niestabilne łącze że mi wywali neta albo ping wzrasta do 2000.... Mama patrzała teraz wartości w Bydgoszczy na tym internecie to ping 22 down 33mb/s up 23mb/s ale pytanie czy 30 gb by starczylo bo jest opcja brac bez limitu ale i tak po iluś tam gb prędkość spada do 16kb/s więc bez sensu...

Opublikowano

Polecam internet od UPC. Nie bierz nic od T-mobile bo naciagaja i naliczaja sobie oplaty za cos czego ty nie masz ;)

Co do internetu mobilnego, gdy ktos bedzie ogladal filmy, pobieral itp. to odbije ci sie na wysokim pingu.

QL4A4Sf.png

Opublikowano

Tmobile i Orange to najgorsze sieci. Na fb w komentarzach leci na nich hejt że c*****a obsługa za drogo i czemu taki wolny. Play za 45 zł miesięcznie ponoć nielimitowany (albo do 100GB) bez umowy. Kupujesz kartę do neta zmieniasz taryfę i aktywujesz pakiet. U mnie ping to 70 na mm i 40 na społeczności. Zależy gdzie serwer. Jak odpale film muzykę to ping jest około 100. Może 90. Prędkość tez jest bardzo dobra. Zanim to zrobisz to kup kartę zarejestruj i sprawdź jaki masz zasięg. Jak masz dobry (lte musi być) to wkładasz do telefonu i dajesz udostępnianie albo do jakiegoś innego i masz neta.

Opublikowano

Internet mobilny jest słaby do cs'a i wlg do gier online .. nie licz na niskie pingi mimo dobrego zasięgu i prędkości. Co do tych 30GB jeśli nie będziesz oglądał za dużo filmików na yt czy pobierał do 30 powinno starczyć chociaż jak na tyle urządzeń to może być za mało.

Opublikowano

Mama ma już ten internet od T-Mobile korzysta z niego w pracy, jutro z pracy przyniesie i sprawdzimy jak kto sie je i wgl. jeśli pingi bedą dobre to zostane przy t-mobile, też zależy jak z zasięgiem bo u nie ktorych może działać u nie których może nie. Też sprawdze jak pingi się mają gdy ona oglada sobie filmy na yt czy coś pobiera. UPC, vectra etc. nie wchodzi w gre, nie ma u mnie takich rzeczy :D

Opublikowano

Masz net przez kabel telefoniczny? Jak to maksymalnie może mieć 10mb/s.

Ahahaha xD

Mobilnego internety to wielka kupa, nieraz jest dobry, a nieraz masz 200 kb/s Lepiej już zapłacić i mieć dobry i stabilny internet.

undefined-Imgur-ezgif.com-resize.gif

i do graphics design

Opublikowano

Ten limit 30GB zapewne Ci nie wystarczy. Ja przy zwykłym użytkowaniu w miesiąc marnuję 150 GB.

Wysłane z mojego LG-K350 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Masz net przez kabel telefoniczny? Jak to maksymalnie może mieć 10mb/s.

Pomyśl zanim coś napiszesz :) Następnym razem nie wypowiadaj się w tematach o których nie masz pojęcia, bo jak na razie zamiast zabłysnąć to zrobiłeś z siebie debila.

@szybkiexe

Internet mobilny nie nadaję się do gier. Limit 30gb to tyle co nic i gwarantuje że ci tyle nie wystarczy.

Swoją drogą, od kogo ty internet kablowy masz, że teraz gdzie wszędzie tanieje to u Ciebie drożeje. Może czas zmienić usługodawcę?

Opublikowano

Usługodawców u mnie jest dwóch, ten od którego teraz biorę to 54zł za 20mb/s a mam mozliwosc zmiany na 10mb/s za 80zł... Więcej opcji u mnie nie ma :x Myślę nad tym T-Mobile bez limitu ale podobno też jest jakiś limit że potem internet chodzi jakby chciał a nie mógł :/

Opublikowano

Bierz play. Najlepiej kup kartę z Playa za 5 zł (najlepiej powiedz ze do internetu nie chcesz zwykłej do dzwonienia i SMS) i sprawdź jaki masz zasięg ile kresek. Pod warunkiem że Twój telefon obsługuje lte

Opublikowano

Internet mobilny to szambo w które lepiej nie wpaść. Jeżeli nie znajdziesz lepszej oferty po kablu to zostaw te marne 20mb i miej spokój.

Opublikowano

Internet mobilny to szambo w które lepiej nie wpaść. Jeżeli nie znajdziesz lepszej oferty po kablu to zostaw te marne 20mb i miej spokój.

Nie wypowiadaj się jak nie wiesz jak jest.

Wyjdź

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...