Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

100 MB na gracza, czy nie wystarczy mniej?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Otrzymałem wiadomość od Hostingu TitanAxe chcę tam kupić serwer 6,000 MB i mi piszą "Ok. 100 - 150 MB na osobe zwykle trzeba liczyc." CZY TO PRAWDA bo na serwerze będzie grało nawet 100 osób nie da się jakoś zrobić żeby np 1 gracz zajmował np do 50 mb?

EasyYT.pl     1.7-1.8      MediumHC     Autorskie Pluginy

Opublikowano

Nie, jeden gracz zabiera około 150MB ramu, możliwe że mniej, ale raczej nie więcej. Tak po prostu jest napisany minecraft i nic z tym nie zrobisz.

Opublikowano

Nie, jeden gracz zabiera około 150MB ramu, możliwe że mniej, ale raczej nie więcej. Tak po prostu jest napisany minecraft i nic z tym nie zrobisz.

hahahahha, Wielki znawca ....

@topic

Nie ma czegoś takiego, że zmieniasz ile mb ma isc na gracza, wszystko zależy od pluginow, ilości zapisywanych/trzyanych rzeczy w pamięci.

Opublikowano

100MB na gracza to zwykły mit. Zależnie od konfiguracji serwera i używanego silnik ta wartość może się drastycznie zmieniać. ( nawet od 80MB do 190MB lub więcej na jednego gracza )

aby wycisnąć jak najwięcej slotów z danego serwera po prostu wgraj silnik paperspigot i przeprowadzaj regularny przegląd timingów

https://yivesmirror.com/downloads/paperspigot

aby wygenerować takie timingi wpisz

/timings on

oraz

/timings paste

dzięki takim timingom będziesz mógł lepiej skonfigurować swój serwer, tak aby generował jak najmniejsze obciążenie

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...