Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Jak wyłączyć powiadomienie na ekranie o włączeniu caps-locka i num-locka? (WIN10!)

Shadou664

Pytanie

Opublikowano

Kiedy nacisnę przycisk caps-lock lub num-lock , pojawia mi się na środku ekranu powiadomienie w postaci prostego obrazka, w 4x4cm kwadraciku, że caps itp, został włączony lub wyłączony, jest to strasznie uciążliwe :mad:, ponieważ podczas grania, również mi się to pojawia gdy próbuję coś napisać z dużej litery. Używam laptopa lenovo y700-15, którego niedawno kupiłem. Posiadam Windows 10 Home, więc wszelkie porady do windowsów XP, 7, 8.. itd. mnie nie interesują, ponieważ na innych windowsach inaczej się to wyłącza z tego co widziałem. Proszę o pomoc co do wyłączenia tych powiadomień na ekranie.  T_T  :pls:

post-1548912-0-75891900-1486920370_thumb.png

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W oprogramowaniu do laptopa, gdzieś tam w ustawieniach masz

tyle to i ja sam wiem, ale ciężej ze znalezieniem, siedziałem nad tym szukaniem już łącznie godzinę i żadnego skutku  ._.

Opublikowano

To po co siedzisz zamiast przeczytać w instrukcji do laptopa albo supporcie ?

Na 100% jest w ustawieniach Hotkey Features Integration

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Prościej pewnie to przez adapter bluetooth który podłączyliscie albo sterownik CSR harmony jak to wyłączyć bardzo prosto. W polu start windowsa piszecie regedit następnie szukacie folderu HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Cambridge Silicon Radio\Harmony\Default\OSD  ( naciskaci na folder Default a po prawej stronie macie plik o nazwie OSD. Otwieracie go i z 1 ktora tam pisze zmieniacie na 0 restart komputera. I już po kłopocie z wyświetlaniem komunikatu capslock wlaczony czy num lock

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...