Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer wolno działa

Lox22

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema mam pytanie strasznie muli mi kompa zacina sie mam freezy ekranu czasami ,robilem juz format i nic to nie dalo , tak samo mam w grach w cs freezy 

(var skacze) dlugo strasznie sie mapki laduja ,ogolnie kazda gra dlugo sie laduje.Czy to jest wina procesora czy moze ram albo dysku hdd (dysk juz jest stary)
Moj pc :
GTX 750ti
FX 4300
Win7 64
Dysk:WDC WD5000AADS-00S9B0
ram 4gb

Opublikowano

Źle skonfigurowany i zoptymalizowany system, pewnie też nie aktualne sterowniki do płyty głównej, grafiki...

Ogólnie to ilość RAM jest malutka.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Wszystkie sterowniki sa zainstalowane i najnowsze pobralem nawet ten program drive booster do sterownikow i zadnych brakujacych i starych tez nie wykrywa, ale drop fps dalej jest, pobralem sobie paladins gierke i nie ma znaczenia jakie dam ustawienia spadki sa do 30 fps nawet.Odpalilem sobie rtts ten program co pokazuje uzycie ram ,procka karty itp i jak gram w cs to mam uzycie karty 20-60% to normalne?fps spadaja do 70 nawet w cs i watpie ze to wina karty czy procka.

Opublikowano

Ty nadal nie rozumiesz, masz śmiesznie małą ilość RAM do optymalnego działania systemu z uruchomioną grą. 

Opublikowano

@Lox22 zawsze lepiej kupic w jednej kosci a co do taktowania to zalezy jaka masz płytę głowną i jakie częstotliwości Ci płyta obsługuje.

Opublikowano

Dokupilem te ramy zamontowalem je wbilem na cs zeby zobaczyc co i jak i spadki jeszcze gorsze niz wczesniej co chwile sciny i spadki do 40,50 fps nie wiem czemu tak sie dzieje macie jakies pomysly?

Edit: w panelu nvidia mialem wszystko pod wydajnosc teraz wrocilem na ustawienia fabryczne i troche lepiej ale i tak sa spadki do 60 70fps nawet na ustawieniach 640x480 jest to samo co na 1600x900 mam wszystko na low....

Opublikowano

Ty nadal nie rozumiesz, masz śmiesznie małą ilość RAM do optymalnego działania systemu z uruchomioną grą. 

ramu jest wystarczająco, jak nie wiesz o co chodzi to nie wprowadzaj ziomka w błąd, bo 4 gb wystarcza lekko nad styk do grania w cs'a

Podaj info z crystalinfodisk, moze dysk juz nie wyrabia.

CPU: i5 6500 / RAM: 8GB / GPU: GTX 1070 / MOBO: MSI H110M / HDD: 1TB / SSD: Iridium PRO 

BLACKPRISON.HOSTMC.PL - najlepszy serwer prison w Polsce

Opublikowano

Jeżeli twoją radą ma być 4 Gb wystarczające do płynnego działania gier i systemu to powodzenia w doradzaniu. Gra zawsze muli i frezuje pobierając dane z dysku bo jest zbyt mała ilość RAM by zmieścić wszystko.

Wyraźnie ma napisane wcześniej że nie jest zoptymalizowany system, nie mam pojęcia co robił i co ustawiał że aż tak spieprzył działanie gier. Przy takim zestawieniu sprzętu wszystko powinno działać płynnie.

Problemy raczej z połączeniem z serwerem albo z samą płytą główną ( brak sterowników albo źle ustawiona ) 

Opublikowano

Jest 1333 MHz czyli tak jak ma być . 

Ogólnie to działa tylko na 677 MHz bo nie kupiłeś pary kości 2x 4 GB by ustawić lepsze taktowania w dualu.  Pamieć ma działać w dualu. 

Źle jest ustawiony bios , pewnie parametry da pamieć i magistrali widocznie ktoś się OC bawił albo niewłaściwe ustawienia.  Zresetuj bios na domyślne wartości. 

Opublikowano

Przecież napisałem, powinny być właściwie DWIE kości takie same założone, twój błąd że kupiłęś jedną.

W biosie przestaw opcje primary graphics  z tej co jest na inną. 

p.s. mam nadzieję że monitor nie jest raczej podpięty do płyty głównej. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...