Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

100% użycia procesora i5-6600K

HeeCreator

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie, w niektórych chwilach zużycie procesora utrzymuje się na 100% .. czym może to być spowodowane? 

Zazwyczaj dzieje się to przy włączonym Google chrome+ youtube oraz cs:go i nie wiem w czym leży problem

Opublikowano

Sprawdź w menedżerze zadań to sie dowiesz czym i może co to powoduje.   Zwykle  to zawsze gra więc to nie jest problemem tylko użytkownik który wymaga za dużo. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Sprawdź w menedżerze zadań to sie dowiesz czym i może co to powoduje.   Zwykle  to zawsze gra więc to nie jest problemem tylko użytkownik który wymaga za dużo. 

Ale takiego zużycia procesora nie miałem nawet na starym kilkuletnim kompie robiąc w zasadzie to samo..

Opublikowano

No i co, mamy się ja domyślać co to powoduje ?  Przecież ty masz do wszystkiego wgląd to przynajmniej sobie sprawdź. 

Opublikowano

No i co, mamy się ja domyślać co to powoduje ?  Przecież ty masz do wszystkiego wgląd to przynajmniej sobie sprawdź. 

Zwykle wygląda to tak jak w załączniku no i dochodzi do 100% i tak zostaje 

reszta procesów po 0% 

post-734548-0-55847100-1486910564.png

Opublikowano

Przecież wyraźnie widać że jest wszystko w porządku i nie ma problemu. Nic nie obciąża w 100% procesora 

Opublikowano

Przecież wyraźnie widać że jest wszystko w porządku i nie ma problemu. Nic nie obciąża w 100% procesora 

W danym momencie screena nie ale są momenty gdzie świeci się na czerwono i jest 100% .

Opublikowano

W danym momencie screena nie ale są momenty gdzie świeci się na czerwono i jest 100% .

Ja p*******...

No to wrzuć jak masz te 100% i posortuj to jeszcze w zależności od zużycia procesora (wystarczy nacisnąć na napis procesor). Jak mamy wiedzieć co zrobić z tymi 100% jak nie wiemy co Ci te 100% zabiera, operuj nerkę ale nie wiedz, którą.

Z resztą zastanów się po co nam screen z procesami, które zabierają 0.1%? To nie jest źródło problemu.

pyhvh7E.png

Opublikowano

Nawet z tego co dał widać wyraźnie że nie ma żadnego problemu bo wszystko obciąża system w normalny sposób a że suma jest 100% czasami to nie jest problem.

W sumie problemem będzie pewnie  tylko zasyfienie kompa przez adware a nie wina sprzętu czy systemu http://www.mpcforum.pl/topic/1580932-pami%C4%99taj-o-wykonaniu-obowi%C4%85zkowych-log%C3%B3w/

Opublikowano

Ja p*******...

No to wrzuć jak masz te 100% i posortuj to jeszcze w zależności od zużycia procesora (wystarczy nacisnąć na napis procesor). Jak mamy wiedzieć co zrobić z tymi 100% jak nie wiemy co Ci te 100% zabiera, operuj nerkę ale nie wiedz, którą.

Z resztą zastanów się po co nam screen z procesami, które zabierają 0.1%? To nie jest źródło problemu.

Nawet z tego co dał widać wyraźnie że nie ma żadnego problemu bo wszystko obciąża system w normalny sposób a że suma jest 100% czasami to nie jest problem.

W sumie problemem będzie pewnie  tylko zasyfienie kompa przez adware a nie wina sprzętu czy systemu http://www.mpcforum.pl/topic/1580932-pami%C4%99taj-o-wykonaniu-obowi%C4%85zkowych-log%C3%B3w/

Nie chce mi się robić screena przy tych 100% bo szybko w sumie znika ale zazwyczaj cała przeglądarka się wtedy zawiesza + z tych wszystkich procesów nawet kiedy policze nie wychodzi 100% a pokazuje je .. 

Dodam że to windows 10

Na starym kompie na win7 nie miałem takich problemów a podzespoły były baardzo stare

Opublikowano

Nie marudź i zrób skany, napisz temat i czekaj aż sie ktoś zainteresuje i pomoże.

Nikt nie będzie zgadywał w czym problem. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...